Ministerstvo spravedlnosti uspořádalo jubilejní setkání odborníků k zákonu o mediaci

08.10.2022 9:45 | Tisková zpráva

Ministerstvo spravedlnosti ve spolupráci s Justiční akademií uspořádalo 3. října 2022 jubilejní výroční 10. „Kulatý stůl k účinnosti zákona o mediaci“. Sešlo se zde kolem padesáti pozvaných expertů z řad advokátů, soudců a mediátorů, tedy profesí participujících na mediaci.

Ministerstvo spravedlnosti uspořádalo jubilejní setkání odborníků k zákonu o mediaci
Foto: justice.cz
Popisek: Ministerstvo spravedlnosti ČR

Vedle zúčastněných odborníků z justice, advokacie a mediace se tohoto výročního setkání zúčastnila i zahraniční delegace Kanceláře státního tajemníka Ministerstva spravedlnosti Slovenské republiky v čele s JUDr. Beátou Swanovou. 

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
Ta je mimo jiné odborným grantem slovenského národního projektu, jenž se týká posilnění alternativního řešení soudních sporů prostřednictvím mediace.

Cílem Kulatého stolu byla především diskuse nad stanovenými tématy:

1. První setkání s mediátorem

2. Kvalita činnosti mediátora

3. Zprostředkování mediace

4. Výstupy z mediace

A to z úhlů pohledů všech tří profesí, tedy advokátů, mediátorů a soudců. S tím související řešení nejasných otázek a hledání společných východisek se z pohledu ministerstva i účastněných expertů podařilo naplnit. Ministerstvo spravedlnosti v současné době zpracovává všechny věcné podněty a připomínky nejen k případným legislativním změnám, které na Kulatém stole zazněly.

Na Kulatém stole vystoupili se svými příspěvky známé osobnosti z právního prostředí: JUDr. Roman Fiala, soudce Nejvyššího soudu, JUDr. Martina Kasíková a Mgr. Hájková z Krajského soudu v Praze, JUDr. Martina Doležalová, advokátka a zapsaná mediátorka a PhDr. Dana Potočková, zapsaná mediátorka.

Ministerstvo plánuje pro případné zájemce na svém webu uveřejnit videozáznam Kulatého stolu. Celé setkání bylo totiž pro velký zájem online sledujících streamováno.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

16:05 Celní správa: Závadné maso se ke spotřebitelům nedostalo

Téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách objevili ústeč…