Ministerstvo zahraničí: Vláda podpoří Školu Komenský ve Vídni

17.02.2023 11:48 | Tisková zpráva

Na návrh ministra zahraničních věcí Jana Lipavského schválila vláda ve středu 15. února 2023 poskytnutí peněžního daru Školskému spolku Komenský v letech 2023-2025. Škola Komenský je společným kulturním dědictvím Čechů a Slováků ve Vídni.

Ministerstvo zahraničí: Vláda podpoří Školu Komenský ve Vídni
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Školský spolek Komenský je pro Česko jedinečnou vzdělávací institucí a silným pojítkem české komunity napříč generacemi ve Vídni a v Rakousku. Vláda schválila, že do roku 2025 dostane na svůj provoz celkem 9 milionů korun.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20110 lidí

„Za roky své existence škola vychovala desetitisíce mladých lidí vzdělaných v duchu jednotného chápání středoevropské kultury, politiky a porozumění. Pokud má smysl do něčeho investovat, a to v jakkoliv náročné době, je to vzdělání. Proto považuji za správné, že jsme dnes rozhodli o pokračování naší podpory,“ vysvětlil šéf české diplomacie.

Škola v roce 2022 oslavila 150 let své existence. Vícejazyčnou mateřskou školu, základní školu a střední školu navštěvuje téměř 550 žáků. Mnozí absolventi se pak podílejí na rozvoji česko-rakouských vztahů.

Na rozpočtu školy se podílí rakouská a česká strana, aktuálně se obnovila také jednání se Slovenskem o možném navýšení jeho podpory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…