Ministerstvo zahraničí: Začal 18. ročník Letní školy evropských studií

13.08.2019 19:21

Státní tajemník MZV Miloslav Stašek zahájil v pondělí 12. srpna již 18. ročník Letní školy evropských studií v Telči, letos na téma „Evropa v pomalu se globalizujícím světě“.

Ministerstvo zahraničí: Začal 18. ročník Letní školy evropských studií
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Státní tajemník nejprve seznámil účastníky symposia s hlavními prioritami české zahraniční politiky. Zdůraznil také potřebu dobré orientace v mezinárodním dění – svět se globalizuje a proces bude probíhat dále, ať již pomalu nebo rychle, a je třeba mu rozumět.

Mezi letošními účastníky je více než 20 mladých diplomatů z 18 zemí Evropy, Asie, Latinské Ameriky či Afriky a obdobný počet českých mladých státních úředníků z klíčových institucí ČR, mj. z Kanceláře prezidenta republiky, Úřadu vlády, Senátu i Poslanecké sněmovny a klíčových rezortů.

V Telči bude také řada českých i zahraničních lektorů, diplomatů a odborníků debatovat o tom, jaké možnosti a jaká úskalí skýtá globalizace pro aktuální vývoj v Evropě. Symposium bude slavnostně ukončeno v pátek 16. srpna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…