Ministerstvo zahraničních věcí: ČR na jednání OSN o udržitelném rozvoji

23.07.2018 17:45

Delegace ČR v čele s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou se zúčastnila zasedání Politického fóra na vysoké úrovni OSN pro udržitelný rozvoj. Jednání, které se každoročně koná pod záštitou rady OSN ECOSOC, bylo věnováno naplňování Cílů udržitelného rozvoje.

Ministerstvo zahraničních věcí: ČR na jednání OSN o udržitelném rozvoji
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Letošní zasedání Politického fóra na vysoké úrovni OSN pro udržitelný rozvoj (High-Level Political Forum on Sustainable Development) , které je nejvýznamnější mezinárodní platformou pro tuto oblast, bylo věnováno zejména roli ochrany životního prostředí pro udržitelný rozvoj. Delegace států OSN diskutovaly např. o významu biologické rozmanitosti, dostupnosti zdrojů pitné vody či odpovědné výroby a spotřeby pro rozvoj společnosti. ČR představila své zkušenosti s ochranou přírody a aktuálních opatřeních vlády na zadržování vody v krajině, využívání srážkové vody a recyklaci druhotných surovin. Zdůraznila také důležitou roli participace veřejnosti pro dosažení udržitelného rozvoje společnosti.

Zasedání Politického fóra se koná jednou ročně a jeho hlavním úkolem je koordinovat a monitorovat implementaci Cílů udržitelného rozvoje. Zasedání se koná pod záštitou Hospodářské a sociální rady OSN, které v současné době předsedá Česká republika, zastoupená stálou představitelkou ČR při OSN velvyslankyní Marie Chatardovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…