Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Povejšil jednal se svým litevským protějškem

14.04.2019 18:23

Náměstek ministra zahraničí Martin Povejšil 10. dubna 2019 jednal v Černínském paláci se svým litevským protějškem Dariusem Skusevičiusem o kontrole zbrojení a situaci v Aghánistánu a Černém moři.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Povejšil jednal se svým litevským protějškem
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Náměstci hovořili o budoucí podobě režimu kontroly zbraní po ukončení platnosti smlouvy INF, tím navázali na nedávné zasedání ministrů zahraničních věcí zemí NATO ve Washingtonu. Dále mluvili o aktuálním stavu mírového procesu v Afghánistánu a bezpečnostní situaci v Černém moři. V této souvislosti náměstek Skusevičius ocenil projekt zabezpečeného spojení mezi NATO a Gruzií, jehož je ČR vedoucí zemí. Přislíbil, že litevská strana zváží jeho finanční podporu.

Náměstek Skusevičius ocenil přítomnost českých vojáků v Litvě v rámci mise NATO (eFP). ČR se rovněž opětovně zapojí do ochrany vzdušného prostoru Pobaltí v druhé polovině letošního roku. Během konzultací byla také značná pozornost věnována tématu kybernetické bezpečnosti, včetně ochrany kritické infrastruktury a přenosu dat.

Litva stejně jako ČR podporuje politiku Východního partnerství. Náměstek Povejšil v tomto kontextu informoval o plánovaných akcích k připomenutí 10. výročí ustavení této politiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…