Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek předal ceny výhercům soutěže Frankofonie

26.03.2017 16:41

Náměstek ministra zahraničních věcí pro řízení sekce právní a konzulární ČR Martin Smolek spolu s velvyslankyní Marockého království v ČR Souriyou Otmaniovou a velvyslancem Francie v ČR Rollandem Galharaguem 21. března 2017 v Černínském paláci zahájili slavnostní vyhlášení a předání cen Frankofonie 2017.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek předal ceny výhercům soutěže Frankofonie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mezi přítomnými byli i další diplomatičtí zástupci těch frankofonních misí v ČR, které oceněným žákům a studentům věnovaly věcné dary. Zastoupeny byly také instituce, které soutěž společnými silami organizují, Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a jeho příspěvková organizace Národní institut pro další vzdělávání a Francouzský institut v Praze. Slavnostního aktu se mimo výše uvedených účastnili i příbuzní oceněných studentů a jejich vyučující. V každé kategorii bylo oceněno 15 žáků. Již tradičně se k akci připojilo slavnostní vyhlášení cen pro studenty vysokých škol, kteří byli oceněni cenou Prix Gallica za nejlepší obhájené magisterské práce z oboru romanistiky.

V letošním ročníku soutěžila ve výtvarné části pouze kategorie žáků základních škol, jejichž úkolem bylo výtvarné zpracování alespoň tří slov z deseti vyhlášených Mezinárodní organizací Frankofonie. Část vědomostní byla určena pouze studentům škol středních, kteří museli v základní části odpovědět na 30 otázek týkajících se Frankofonie a ti studenti, kteří odpověděli všech 30 otázek správně, se propracovali do druhé části vědomostního kvízu, kde bylo náhodně generovaných dalších 5 otázek s časovým limitem. Oceněni byli ti studenti, kteří dokázali odpovědět na 5 doplňujících otázek správně a v nejkratším čase.

V roce 2017 se do výtvarné části soutěže Frankofonie zapojilo 132 žáků z 33 základních a do vědomostní soutěže Frankofonie 537 studentů z 50 středních škol.

Hlavní cenu v kategorii středních škol, 2 zpáteční letenky do Agadiru a týdenní pobyt pro dvě osoby ve 4 hvězdičkovém hotelu v Agadiru v Maroku, věnovala a předala velvyslankyně Maroka J. E. paní Souriya Otmaniová. Držitelkou hlavní ceny se stala studentka gymnázia Olgy Havlové z Ostravy-Poruby Barbora Morysová.

1. cenu v kategorii žáků základních škol, 4 vstupenky na představení v rámci Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, převzala Marie Štěpánová z gymnázia Jakuba Škody v Přerově z rukou zástupce kanadského velvyslanectví p. Henriho Proulxe.

Vítězná práce kategorie ZŠ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…