Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek předal ceny výhercům soutěže Frankofonie

26.03.2017 16:41

Náměstek ministra zahraničních věcí pro řízení sekce právní a konzulární ČR Martin Smolek spolu s velvyslankyní Marockého království v ČR Souriyou Otmaniovou a velvyslancem Francie v ČR Rollandem Galharaguem 21. března 2017 v Černínském paláci zahájili slavnostní vyhlášení a předání cen Frankofonie 2017.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek předal ceny výhercům soutěže Frankofonie
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Mezi přítomnými byli i další diplomatičtí zástupci těch frankofonních misí v ČR, které oceněným žákům a studentům věnovaly věcné dary. Zastoupeny byly také instituce, které soutěž společnými silami organizují, Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a jeho příspěvková organizace Národní institut pro další vzdělávání a Francouzský institut v Praze. Slavnostního aktu se mimo výše uvedených účastnili i příbuzní oceněných studentů a jejich vyučující. V každé kategorii bylo oceněno 15 žáků. Již tradičně se k akci připojilo slavnostní vyhlášení cen pro studenty vysokých škol, kteří byli oceněni cenou Prix Gallica za nejlepší obhájené magisterské práce z oboru romanistiky.

V letošním ročníku soutěžila ve výtvarné části pouze kategorie žáků základních škol, jejichž úkolem bylo výtvarné zpracování alespoň tří slov z deseti vyhlášených Mezinárodní organizací Frankofonie. Část vědomostní byla určena pouze studentům škol středních, kteří museli v základní části odpovědět na 30 otázek týkajících se Frankofonie a ti studenti, kteří odpověděli všech 30 otázek správně, se propracovali do druhé části vědomostního kvízu, kde bylo náhodně generovaných dalších 5 otázek s časovým limitem. Oceněni byli ti studenti, kteří dokázali odpovědět na 5 doplňujících otázek správně a v nejkratším čase.

V roce 2017 se do výtvarné části soutěže Frankofonie zapojilo 132 žáků z 33 základních a do vědomostní soutěže Frankofonie 537 studentů z 50 středních škol.

Hlavní cenu v kategorii středních škol, 2 zpáteční letenky do Agadiru a týdenní pobyt pro dvě osoby ve 4 hvězdičkovém hotelu v Agadiru v Maroku, věnovala a předala velvyslankyně Maroka J. E. paní Souriya Otmaniová. Držitelkou hlavní ceny se stala studentka gymnázia Olgy Havlové z Ostravy-Poruby Barbora Morysová.

1. cenu v kategorii žáků základních škol, 4 vstupenky na představení v rámci Mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná, převzala Marie Štěpánová z gymnázia Jakuba Škody v Přerově z rukou zástupce kanadského velvyslanectví p. Henriho Proulxe.

Vítězná práce kategorie ZŠ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…