Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek zahájil prezentaci českého skla v čínském Chengdu

20.07.2017 18:27

Náměstek ministra zahraničních věcí Martin Smolek zahájil 20. července 2017 svým proslovem prezentaci českého skla a kulturní akci „Víkend české kultury“ v jihočínském Chengdu, hlavním městě provincie Sichuan.

Ministerstvo zahraničních věcí: Náměstek Smolek zahájil prezentaci českého skla v čínském Chengdu
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

ČR se na této akci prezentuje sklářskými výrobky několika předních českých sklářských firem, k vidění na výstavě v Chengdu je mimo jiné i skleněná kopie českých korunovačních klenotů či korunka vyrobená pro Miss ČR a další výrobky ze spektra oborů sklářského průmyslu, designu a home-decoru. Samotná akce je obohacena i o aspekty kulturní, kde během víkendu zazní koncert klasické hudby a proběhne prezentace české literatury včetně čtení úryvků knih od Bohumila Hrabala a Milana Kundery či prezentace fotografií ČR.

Náměstek Smolek během svého projevu vyzdvihl věhlas, kvalitu a exklusivitu českého skla i jedinečnost české kultury. Ocenil dosavadní vynikající spolupráci provincie Sichuan s ČR, završenou mimo jiné otevřením Generálního konzulátu ČR v Chengdu v roce 2015 a zavedením přímého leteckého spojení mezi Prahou a Chengdu v srpnu 2016. Přímé letecké spojení výrazně přispívá k nárůstu počtu podaných vízových žádostí ze strany čínských turistů majících zájem poznávat historické, kulturní či přírodní zajímavosti v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…