Ministerstvo zahraničních věcí: Velvyslanec Stašek se stal náměstkem pro řízení sekce ekonomicko-provozní

21.03.2016 15:15

Novým náměstkem ministra zahraničních věcí pro řízení sekce ekonomicko-provozní byl jmenován Miloslav Stašek. Ve funkci tak nahradil Martina Prose.

Ministerstvo zahraničních věcí: Velvyslanec Stašek se stal náměstkem pro řízení sekce ekonomicko-provozní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

Nový náměstek prošel výběrovým řízením, kterým musí projít všichni představení v rámci nového zákona o státní službě. Na MZV ČR se jednalo o první ze série výběrových řízení na pozice náměstků, které proběhlo podle zákona o státní službě.  Do výběrového řízení se přihlásilo pět uchazečů, tři z nich postoupili do užšího výběru. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek si po dohodě se státním tajemníkem MZV z těchto tří postupujících kandidátů, které mu navrhla výběrová komise, vybral Miloslava Staška.

Ing. Miloslav Stašek (44 let) je dlouholetým diplomatem MZV ČR, mimo jiné působil jako velvyslanec v Egyptě a v Indii. Od roku 2015 pracoval v ústředí MZV ČR v Praze jako ředitel Odboru ekonomické diplomacie. M. Stašek je absolventem České zemědělské univerzity v Praze. Hovoří plynule anglicky a arabsky.

Miloslav Stašek ve funkci nahradí dosavadního náměstka Martina Prose, který nesplnil stanovené požadavky v rámci tohoto vypsaného výběrového řízení.  Martin Pros působil na MZV ČR ve funkci náměstka od konce června 2015.

Další výběrová řízení podle zákona o státní službě na zbývajících 5 odborných náměstků MZV ČR se uskuteční v následujících týdnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

13:04 ČEZ: Ornitolog v Temelíně kroužkoval ptáčky

S maximální opatrností okroužkoval odborník z Jihočeského ornitologického klubu čtrnáct ptáčků v těs…