Ministerstvo zahraničních věcí hostí setkání ke stavu lidských práv v ČR

08.12.2017 9:16

U příležitosti blížícího se mezinárodního dne lidských práv pořádá Ministerstvo zahraničí ČR ve spolupráci s Úřadem vlády ČR dne 8. prosince 2017 v Černínském paláci setkání ke stavu lidských práv v České republice.

Ministerstvo zahraničních věcí hostí setkání ke stavu lidských práv v ČR
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Nezbytnou součástí důvěryhodné podpory lidských práv ve světě je i reflexe vlastního stavu ochrany lidských práv. Cílem expertního semináře proto bude zahájení diskuse napříč státní správou, s nevládními organizacemi a akademickou obcí k tomu, jak nejlépe v následujících pěti letech využít doporučení z třetího cyklu Univerzálního periodického přezkumu stavu lidských práv v České republice, který proběhl v rámci Rady OSN pro lidská práva dne 6. listopadu tohoto roku v Ženevě.

Univerzální periodický přezkum stavu lidských práv je politickým dialogem na půdě Rady OSN pro lidská práva, v jehož rámci si státy vzájemně udílejí doporučení ke zlepšování stavu lidských práv. V listopadu 2017 prošla Česká republika tímto mechanismem již potřetí a obdržela při něm 201 doporučení. Po expertní analýze obdržených doporučení se k nim vláda ČR vyjádří před zasedáním Rady OSN pro lidská práva v březnu 2018.

Oslavou Dne lidských práv si každoročně mezinárodní společenství připomíná přijetí Všeobecné deklarace lidských práv Valným shromážděním OSN dne 10. prosince 1948.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…