Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje na zhoršenou bezpečnostní situaci na Filipínách

24.12.2017 10:59

Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje, s ohledem na zhoršenou bezpečnostní situaci a nebezpečí únosu cizinců, dbát během pobytu na Filipínách maximální opatrnosti.

Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje na zhoršenou bezpečnostní situaci na Filipínách
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Vzhledem ke konfliktu mezi filipínskými vládními jednotkami a kriminální islamistickou teroristickou skupinou Abu Sayyaf, Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje necestovat do jihozápadní části Filipín na ostrovy Basilan, Jolo, Sulu, Tawi Tawi a západní (muslimské) části ostrova Mindanao, do východní (křesťanské) části ostrova Mindanao, do jižní části provincie Cebu (až po municipality Badian a Dalaguete). Za rizikové rovněž Ministerstvo zahraničních věcí ČR považuje i cesty lodí v okolí uvedených oblastí. Na jižní Palawan (po Puerto Princesa) Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje cestovat pouze v naléhavých případech.

Současně, v návaznosti na pokusy Skupiny Abu Sayyaf a obdobných teroristických skupin infiltrovat se do dalších částí země, především turistických center, Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje všem občanům ČR dbát maximální opatrnosti na celém území Filipín.

Zároveň Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje na celém území Filipín vyhýbat se shromáždění většího počtu osob z důvodu nebezpečí bombových útoků.

Závěrem Ministerstvo zahraničních věcí ČR doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v aplikaci DRODZ (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…