Ministerstvo zahraničních věcí varuje před silnou zimní bouří v severovýchodních státech USA

05.01.2018 11:36

V současnosti postihuje několik států podél východního pobřeží USA silná zimní bouře. Sněžení provázené silným větrem vedly v některých oblastech k výpadkům elektrické energie a narušení dopravy, včetně zpoždění a zrušení letů. V New Yorku a dalších městech na severovýchodním pobřeží jsou zavřené školy a některé úřady.

Ministerstvo zahraničních věcí varuje před silnou zimní bouří v severovýchodních státech USA
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

V současnosti jsou uzavřena letiště napříč severovýchodem USA včetně v New Yorku a Bostonu. Silný vítr s mrazivým počasím by měly přetrvat do soboty 6. 1. 2018.

V souvislosti extrémním zimním počasím Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje občanům pobývajícím v bouří zasažených oblastech sledovat aktuální zpravodajství na webových stránkách ZDE, řídit se pokyny příslušných místních úřadů a sledovat informace leteckých společností. V případě nouze je možné kontaktovat Generální konzulát ČR v New Yorku na čísle +1 917 251 5649.

Ministerstvo zahraničních věcí doporučuje všem cestovatelům zaregistrovat se v databázi Dobrovolná registrace občanů cestujících do zahraničí - DROZD (ZDE).

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…