Ministerstvo zdravotnictví se připravuje na open data

03.05.2018 22:20

Ministerstvo naplňuje dlouhodobý trend a zároveň svůj cíl v otevírání úřadu široké veřejnosti a připravuje se na systém otevřených dat.

Ministerstvo zdravotnictví se připravuje na open data
Foto: mzcr.cz
Popisek: Ministerstvo zdravotnictví ČR

Otevřená data (anglicky Open data) jsou informace a data zveřejněná na internetu, která jsou úplná a snadno dostupná komukoliv. Tento způsob zveřejňování informací zpětně pomáhá zlepšovat hospodárnost nakládání s veřejnými zdroji.

Prvním krokem v publikaci dat budou daňové doklady (faktury). Ty by se měly zobrazit v plánovaném katalogu otevřených dat Ministerstva zdravotnictví a zároveň v aplikaci Supervizor (http://data.mfcr.cz/supervizor/), která přehledným a jednoduchým způsobem zobrazuje a třídí data několika ministerstev již nyní (aplikace byla vyvinuta týmem z Ministerstva financí).

Vyzýváme proto všechny zájemce o data týkající se Ministerstva zdravotnictví a jím přímo řízených organizací, aby své nápady a žádosti posílali emailem na adresu: opendata@mzcr.cz. Všechny podněty budou zváženy a jejich výběr představen v plánovaném publikačním plánu otevřených dat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…