Ministr Jan Mládek ocenil osmadvacet nových kontraktů Kovosvitu

14.10.2016 15:48

Téměř dvě hodiny strávil v pátek 14. října ministr průmyslu Jan Mládek v Kovosvitu MAS. Pan ministr se během návštěvy zajímal o aktuální situaci ve společnosti a s potěšením si vyslechl informace o tom, že se Kovosvitu na nedávném Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně podařilo uzavřít 28 nových kontraktů na dodávky strojírenských zařízení.

Ministr Jan Mládek ocenil osmadvacet nových kontraktů Kovosvitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministr Jan Mládek během své návštěvy jednal s managementem společnosti v čele s jejím generálním ředitelem Filipem Winkelhoferem, který jej informoval, že se po nedávné změně vlastníka podařilo firmu stabilizovat a že se tento tradiční jihočeský výrobce obráběcích strojů znovu nadechuje ke zvýšení produkce. Zároveň ministrovi sdělil, že v následujících dvou výplatách dostanou zaměstnanci dlužné bonusové složky mezd.

"Změnil se majitel a jsem tomu rád, že je zde vidět úspěšná snaha vybrat tu zatáčku, aby se Kovosvit dostal z toho nejhoršího ven," komentoval aktuální situaci ministr Jan Mládek, který si následně se zájmem prošel všechny provozy: výrobní haly, montážní haly, slévárnu i plechárenskou dílnu. Setkání, jež začalo v devět ráno, se nakonec oproti původním plánům protáhlo až téměř do jedenácté hodiny.

„Velmi si ceníme zájmu pana ministra o Kovosvit MAS i podpory, kterou naší společnosti opakovaně deklaruje. Zároveň nás těší, že jsme mohli panu ministrovi poskytnout pozitivní informace a navázat na naši diskusi, kterou jsme spolu vedli před několika dny na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně,“ řekl po návštěvě ministra Mládka generální ředitel společnosti Kovosvit MAS Filip Winkelhofer.

O společnosti Kovosvit MAS, a. s.
Společnost má 77letou tradici ve výrobě a vývoji obráběcích strojů. Je nositelem mnoha ocenění za technický přínos ve vývoji obráběcích strojů v České republice. Svým výrobním sortimentem se orientuje hlavně na subdodavatele pro automobilový, energetický, letecký a strojírenský průmysl. Kovosvit MAS nabízí svým zákazníkům komplexní služby, individuální řešení, flexibilitu a výrobky té nejvyšší kvality. V září letošního roku vstoupila do Kovosvitu MAS jako strategický investor společnost INDUSTRY INNOVATIONS. Přestože INDUSTRY INNOVATIONS spolupracuje s holdingem CZECHOSLOVAK GROUP, působí samostatně a není členem tohoto holdingu, do něhož nepatří ani organizačně ani z hlediska manažerských procesů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…