Ministr Mládek podpoří export českých technologií do Kazachstánu a prohlédne si budoucí pavilon na EXPO 2017 v Astaně

05.12.2016 16:13

Z iniciativy ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka se ve dnech 6. 12. - 8. 12. uskuteční v hlavním městě Kazachstánu Astaně společná Česko- kazachstánská energetická konference pod názvem Využití českých zkušeností a nejnovějších technologií při modernizaci energetické infrastruktury Republiky Kazachstán.

Ministr Mládek podpoří export českých technologií do Kazachstánu a prohlédne si budoucí pavilon na EXPO 2017 v Astaně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Ministra Jana Mládka doprovází do Astany delegace více než tří desítek významných českých firem a institucí, organizovaná Svazem průmyslu a dopravy a Asociací malých a středních podnikatelů a živnostníků.

Tvoří ji zástupci profesních sdružení, bank a především výrobců technologií pro moderní energetiku. Jsou mezi nimi firmy jako ŠKODA PRAHA, Dossan Škoda Power, Thermona Zastávka u Brna, Enkom Brno, Mavel Benešov, TZV Orlová, distribuční společnost ČEPS a dalších českých firem.

Na konferenci, které se zúčastní ministr energetiky Republiky Kazachstán Kanat Bozumbajev, představitelé kazachstánských oblastí, významných měst a několik desítek státních i soukromých firem, působících v kazachstánské energetice, budou čeští výrobci prezentovat své technologie pro modernizaci energetické infrastruktury Kazachstánu.

V delegaci jsou i představitelé společností ČEB, EGAP, ČSOB a dalších, kteří budou jednat s kazachstánskými bankami o společném financování dodávek českých technologii pro modernizovanou energetiku Republiky Kazachstán.

"Republika Kazachastán nabízí našim firmám v oblasti energetiky a modernizace teplárenství velké příležitosti. Budeme tak pokračovat v jednáních, která jsme zahájili již na česko-kazachstánském podnikatelském fóru v Táboře. Chci se též osobně přesvědčit, jak postupuje příprava českého pavilonu pro výstavu EXPO 2017," uvedl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.   

V programu ministra Jana Mládka je v rámci jeho pracovní cesty do Astany plánováno setkání s předsedou vlády Republiky Kazachstán Bakytžanem Sagintajevem a dalšími představiteli vlády.
Zúčastní se i slavnostního podpisu smlouvy o účasti ČR na výstavě EXPO 2017, bude jednat s generálním ředitelem EXPO 2017 Akhmetžanem Jessimovem a v doprovodu komisaře české expozice Jana Krse si prohlédne staveniště budoucího pavilonu České republiky na této významné mezinárodní akci.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…