Ministr Mládek podporuje spolupráci výzkumných organizací s aplikační sférou

26.01.2017 11:36

Vláda na své schůzi schválila návrh ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka na vyhlášení nového programu Proof of Concept určený pro české podnikatele a výzkumné organizace.

Ministr Mládek podporuje spolupráci výzkumných organizací s aplikační sférou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

Cílem programu, který je součástí Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost 2014–2020, je podpora aktivit, které pomohou zajistit rozvoj transferu technologií a znalostí mezi výzkumnými organizacemi a podniky, jenž mohou výsledky výzkumu uplatnit v praxi.

„Chceme posílit vazby mezi výzkumnými organizacemi a aplikační sférou, které povedou k rozvoji ekonomiky a konkurenceschopnosti firem,“ uvedl ministr Mládek a dodal: „Výsledky projektů budou posilovat předpoklad pro jejich další tržní uplatnění.“

Programem, který patří do aktivit Prioritní osy 1 Rozvoj výzkumu a vývoje po inovace, budou podporovány aktivity směřující k ověření aplikačního potenciálu nových výsledků výzkumu a vývoje před jejich možným uplatněním v praxi. V projektech budou podporovány jak činnosti související s technickým ověřením aplikovatelnosti výzkumných výsledků, tak činnosti související s mapováním aplikovatelnosti a průzkumem trhu a zájmu aplikační sféry. Výsledkem projektu, který musí být realizován na území České republiky mimo hlavního města Prahy, bude studie proveditelnosti, která bude sloužit jako podklad pro možné další pokračování projektu.

V programu Proof of Concept je alokováno 41,9 mil. euro z Evropských strukturálních a investičních fondů. Vyhlášení první výzvy je naplánováno v první polovině tohoto roku. Program zahrnuje podporu ve formě dotace i podporu ve formě finančních nástrojů. Jednotlivé výzvy, využívající každou z těchto forem, budou vyhlašovány samostatně. Žadateli o podporu mohou být podnikatelské subjekty a organizace pro výzkum a šíření znalostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…