Ministr kultury si prohlédl „vzducholoď Gulliver“ v multifunkčním centru DOX v pražských Holešovicích

11.12.2016 17:15

Daniel Herman v sobotu navštívil Centrum současného umění DOX, kde byly slavnostně otevřeny nové prostory pro setkávání současného umění s literaturou.

Ministr kultury si prohlédl „vzducholoď Gulliver“ v multifunkčním centru DOX v pražských Holešovicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Unikátní stavba ve tvaru vzducholodi s názvem Gulliver vyrostla na střeše Centra současného umění DOX v Holešovicích. Autorem konceptu vzducholodi je zakladatel Centra DOX Leoš Válka. Postavil ji architekt Martin Rajniš, držitel Ceny za přínos architektuře v oblasti udržitelného rozvoje za rok 2014, známý svými stavbami podtrhující souznění s přírodou. Vzducholoď je dlouhá 42 metrů a v nejširším bodě má asi 10,5 metru. Váží 55 tun. V nových prostorách vzducholodi se budou konat debaty a autorská čtení. Návštěvníci si zde mohou půjčit knihy a v klidu si je číst. K dispozici jsou i zásuvky, kde je možné dobít si telefony, tablety atd. 

Centrum současného umění DOX je multifunkční prostor, který vznikl díky soukromé iniciativě přestavbou bývalé továrny v pražské čtvrti Holešovice. Výstavami současného mezinárodního a českého umění otevírá DOX aktuální témata a diskuzi o nich dál rozvíjí prostřednictvím různých formátů doprovodných programů a akcí pro veřejnost - od konferencí a panelových diskuzí po filmové projekce, interaktivní workshopy a veřejné happeningy. Důležitou součástí jsou vzdělávací programy pro studenty základních a středních škol, které kladou důraz především na rozvíjení schopnosti kritického myšlení. DOX nabízí také programy pro děti.

Více o centru DOX

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…