Ministr zahraničních věcí je na návštěvě Turecka, Makedonie a Řecka

10.02.2016 13:39

Ministr zahraničních věcí České republiky Lubomír Zaorálek uskutečňuje ve dnech 8. -11. února 2016 pracovní návštěvu v Turecku, Makedonii a Řecku. Cílem cesty je posílit dvoustranné vztahy na úrovni ministrů zahraničí a osobně se seznámit se situací na místech postižených probíhající největší migrační krizí v dějinách současné Evropy.

Ministr zahraničních věcí je na návštěvě Turecka, Makedonie a Řecka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek

Kromě hlavních měst navštíví ministr Zaorálek řecký ostrov Lesbos a turecké město Ýzmir, kde bude s místními ústavními činiteli jednat o faktických problémech s uprchlíky v tranzitu/cílových destinacích a vyjádří zájem České republiky na jejich řešení.

V rámci návštěvy Makedonie se šéf české diplomacie Lubomír Zaorálek setká s ministrem zahraničních věcí Makedonské republiky Nikolou Popoským, s dalšími ústavními činiteli a také s představiteli nejvýznamnější opoziční strany a Delegace EU ve Skopji. Ve funkci předsedajícího V4 vystoupí ministr Zaorálek při příležitosti 25. výročí vzniku Visegrádské skupiny před členy diplomatického sboru ve Skopji.

Cílem návštěvy je nejen posílení vzájemných vztahů a diskuse o bilaterálních otázkách, ale také výměna názorů na evropské i mezinárodní otázky a vyjádření podpory snahám Makedonie o evropskou a transatlantickou integraci v návaznosti na uklidnění vleklé vnitropolitické krize. Ministr Zaorálek je připraven svým partnerům nabídnout zkušenosti ČR z vlastního přístupového procesu. Jednání se budou dále věnovat problematice migrační krize, regionálním otázkám a vztahu zemí V4 k západnímu Balkánu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Dancso - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…