Mlžná komora odstartovala spolupráci mezi ČVUT v Praze a Gymnáziem Opatov

09.09.2016 15:12 | Zprávy

Rektor Českého vysokého učení technického v Praze prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc., FEng., podepsal spolu s ředitelem Gymnázia Opatov RNDr. Janem Peřinou dne 9. září 2016 Memorandum o spolupráci. Gymnázium Opatov je domovem unikátního zařízení pro výuku částicové fyziky – mlžné komory, které vzniklo v rámci projektu vyučujícího chemie Mgr. Jana Bauera a tehdejších středoškolských studentů Ondřeje Zbytka a Ondřeje Svobody.

Mlžná komora odstartovala spolupráci mezi ČVUT v Praze a Gymnáziem Opatov
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

Obě instituce v Memorandu vyjadřují zájem spolupracovat na odborných otázkách v souvislosti se vzděláváním žáků i studentů a rozšiřováním odborných znalostí pedagogů Gymnázia Opatov, ale i akademických pracovníků ČVUT.

V rámci společných aktivit budou porovnávány metody výuky na těchto vzdělávacích institucích, rozvíjet se bude rovněž další vzdělávání středoškolských učitelů a plánována je i spolupráce na projektech a studentských pracích v rámci středoškolské odborné činnosti. Gymnázium Opatov tak získá na ČVUT odborníky a mentory pro projekty svých studentů.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Samuel​ Volpe byl položen dotaz

Dezinformace

Dobrý den pane poslanče, hodně politiků operuje s pojmem dezinformace, ale dokážete aspoň vy tento pojem definovat? Protože podle mě za to mnozí označují jen jiný názor, mnohdy jen proto, že neodpovídá tomu jejich. A problém také vidím v tom, že se dost informací potvrdí třeba až časem nebo naopak, ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.