Moderátoři Českého rozhlasu strávili odpoledne v nemocnici

05.12.2015 9:27

Moderátoři Českého rozhlasu Dvojka a rádia Junior se rozhodli v nadcházejícím předvánočním čase potěšit malé pacienty, a tak se vydali na foniatrickou kliniku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. A rovnou jako mikulášská delegace se vším, co k tomu patří!

Moderátoři Českého rozhlasu strávili odpoledne v nemocnici
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Role rozvážného a spravedlivého Mikuláše se ujal Honza Kovařík, za milého, usměvavého anděla se převlékla Tereza Stýblová, „hrozivého“ pekelníka sehrál Jirka Kohout. Rozhlasovou trojici doprovodil také Ušoun Rušoun spolu se Zorou Jandovou z rádia Junior, která sebou navíc vzala i dceru Ester.

Děti si společné odpoledne moc užily. I když takovou návštěvu v nemocnici rozhodně nečekaly, na Mikuláše s čertem a andělem byly, co se písniček týká, skvěle připraveny! Počáteční rozpaky opadly během několika vteřin, pak už se jen zpívalo! Děti povyprávěly Mikulášovi básničky, čerta ujistily, že zlobit opravdu nebudou, a tak se za svou šikovnost a hlavně odvahu dočkaly i sladké odměny.

„Mikuláše dělám už léta, někdy vlastním dětem, častěji cizím. Mám tu tradici moc rád, protože při ní alespoň občas slyším lidovou písničku nebo básničku, což jsou věci, které z dnešního dětského světa pomalu mizí. Dělat Mikuláše na foniatrické klinice ale bylo docela náročné, léčí se tam děti s poruchami řeči a musí se na ně mluvit zřetelně, hlasitě a v jednoduchých větách. Ale i tak jsme si to všichni, včetně andělky Terezy a čerta Jirky moc užili. A děkujeme za podporu Zoře, Esterce a Ušounovi, protože nám moc hezky pomáhali,“ svěřil se Jan Kovařík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…