Moravská zemská knihovna: Soutěžte s portálem staremapy.cz

06.01.2019 16:47

Po přechodu na novou verzi georeferenčního nástroje a přípravě nové dávky nezpracovaných map jsme pro dobrovolníky zapojené do projektu na portálu staremapy.cz nachystali další kolo soutěže o hodnotné ceny.

Moravská zemská knihovna: Soutěžte s portálem staremapy.cz
Foto: mzk.cz
Popisek: Moravská zemská knihovna - logo

Tentokrát jsme jako cenu pro trojici nejaktivnějších soutěžících připravili jedinečné puzzle o sto šedesáti dílcích, na kterém je zachycena Müllerova mapa Moravy z roku 1716. Tuto cenu získají tři dobrovolníci, kteří v období od 20. prosince 2018 do 28. února 2019 na mapách správně propojí nejvíce shodných bodů. Pro další informace viz https://www.staremapy.cz/vysledky-souteze/.

Projekt Staré mapy již více než pět let napomáhá lepšímu zpřístupnění historických map široké veřejnosti. Staré mapy uložené ve sbírkách českých paměťových institucí, které v posledních letech procházejí digitalizací, jsou díky pomoci zapojených dobrovolníků opatřovány údaji o jejich geografickém umístění. Takto získaná data následně zjednodušují vyhledávání těchto map v katalozích a mezinárodních vyhledávacích databázích. Georeferencované mapy z Moravské zemské knihovny je možné najít prostřednictvím portálu OldMapsOnline.org.

CO: Soutěž na portálu staremapy.cz
KDY: 20. 12. 2018 – 28. 2. 2019

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…