Moravské zemské muzeum získalo významné ocenění

27.09.2021 12:37 | Tisková zpráva

Moravské zemské muzeum získalo 1. cenu České národopisné společnosti za rok 2020 v kategorii Výstava, expozice za realizaci výstavy Do Brna široká cesta. Kramářské písně se světskou tematikou. Autorkou výstavy byla PhDr. Jana Poláková, PhD., pracovnice Etnografického ústavu MZM a kolektiv. Vy´stava se konala v Dietrichsteinske´m pala´ci na Zelne´m trhu v Brneˇ v termi´nu od 4. za´rˇi´ 2020 do 7. brˇezna 2021.

Moravské zemské muzeum získalo významné ocenění
Foto: mzm.cz
Popisek: Moravské zemské muzeum - logo

Výstava byla jedním z výstupů pětiletého projektu Ministerstva kultury ČR NAKI „Kramářské tisky v brněnských historických fondech a představila kramářské tisky z několika úhlů pohledu: historie, jejich funkce, způsob předávání a přebírání širokými společenskými vrstvami, obsah představený na konkrétních případech nebo událostech i recepci do současnosti. Všechny tyto aspekty, z nichž některé byly prezentovány v souvislosti s tématem kramářských tisků vůbec poprvé, mohli návštěvníci vnímat v běžné psané i vizuální podobě.

K výstavě byl vydán katalog, vznikla rovněž putovní verze. Prohlídku výstavou, s komentářem Jany Polákové a opatřenou titulky pro neslyšící, je stále možno zhlédnout ZDE.

V současné době realizační tým Jany Polákové pracuje na přípravě výstavy "Dvanácte vrchů ten strom má. Kramářské a poutní tisky s náboženskou tematikou", která bude pořádána v nově rekonstruované kapli v Paláci šlechtičen na jaře příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…