Moravskoslezský kraj: Adolfína Rožnovská oslavila sté narozeniny

25.11.2016 20:36

Životní jubileum oslavila paní Adolfína Rožnovská, která žije v Domově pro seniory v Příboře. Ke stým narozeninám jí přišel poblahopřát i Jiří Navrátil, náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje.

Moravskoslezský kraj: Adolfína Rožnovská oslavila sté narozeniny
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Paní Adolfína Rožnovská se narodila 26. 11. 1916 v Butovicích. Po absolvování měšťanské školy v Příboře pracovala s rodiči na malém hospodářství, později nastoupila do Tatry Kopřivnice, kde byla až do odchodu do penze zaměstnaná jako dělnice.

Se svým manželem žila na Benátkách v Příboře, po jeho smrti v roce 1985 prodala rodinný dům a odstěhovala se do domu s pečovatelskou službou. Volný čas až do svých 90 let trávila péčí o zahrádku, k jejím dalším zálibám patřilo luštění křížovek, četba a poslech rádia. Do domova pro seniory se přestěhovala až ve svých 99 letech.

„Paní Rožnovské bych chtěl především popřát, aby jí sloužilo zdraví a mohli jsme se tu společně sejít příští rok na oslavě jejích 101. narozenin,“ řekl náměstek hejtmana MSK Jiří Navrátil, který jubilantce předal kytici a dárkový balíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…