Moravskoslezský kraj: Deváťáci si budou vybírat střední školu i s pomocí online veletrhu

08.11.2021 15:16 | Tisková zpráva

Epidemiologická opatření loni přesunula řadu akcí do online prostoru. Poprvé se tímto způsobem konal i veletrh středních škol. Po pozitivních ohlasech žáků i pedagogů se budou střední školy opět prezentovat také touto formou, kraj podpoří konání Online veletrhu středních škol Moravskoslezského kraje 2021/2022.

Moravskoslezský kraj: Deváťáci si budou vybírat střední školu i s pomocí online veletrhu
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Žáci devátých tříd budou brzy stát před velmi důležitým rozhodnutím. Volba střední školy významně ovlivní jejich životy, proto by měli společně s rodiči i pedagogy výběr střední školy zodpovědně zvážit. Veletrh středních škol jim může být skvělým vodítkem, představí se na něm školy napříč celým krajem. Seznámí zájemce s nabídkou oborů i jejich náplní, provede je třeba na dálku učebnami či dílnami školy, zástupci školy zodpoví dotazy. Rozhodně budoucím středoškolákům doporučuji, aby se o školu, kam se chystají poslat přihlášku, intenzivněji zajímali. Přece jen, rozhodují o své příští profesní dráze,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny s tím, že by se na veletrhu měly prezentovat skoro všechny střední školy, které v regionu působí.

„Online veletrh je naplánovaný na listopad tohoto roku a na leden roku příštího. Máme informace, že se řada prezenčních veletrhů středních škol, na které jsme byli zvyklí z minulosti, letos ještě konat nebude. Proto náš online veletrh zcela jistě žáci devátých tříd a jejich rodiče uvítají. Účastníky opět čekají série videokonferencí a strukturovaných prezentací jednotlivých škol. Věřím, že deváťákům pomohou vybrat si pro ně ten nejvhodnější obor a zaměření,“ řekl náměstek hejtmana kraje Stanislav Folwarczny a doplnil, že online veletrh bude organizovat Moravskoslezský pakt zaměstnanosti ve spolupráci s Úřadem práce ČR, středními školami, se zaměstnavateli a dalšími partnery.

„Do projektu se zapojí více než 120 středních škol z celého kraje, které se budou postupně prezentovat podle okresů, ve kterých sídlí. Každý z okresů má vyhrazen vlastní termín on-line videohovorů, které se uskuteční vždy od 10 do 18 hodin,“ doplnil ředitel MS paktu zaměstnanosti Martin Navrátil.

Veletrh bude realizován 15. – 24. 11. 2021 a 17. – 25. 1. 2022 prostřednictvím webových stránek veletrhu (ZDE), s využitím aplikací Zoom a MS Teams. Webové stránky veletrhu jsou již aktivní, zájemci se mohou seznámit s možnostmi středoškolského studia v kraji, filtrovat obory dle zaměření či podle umístění střední školy v kraji. Také jsou již zveřejněny termíny videohovorů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

19:15 České dráhy připravují novou emisi dluhopisů

České dráhy udělily bankám Česká spořitelna, Komerční banka a UniCredit Bank Czech Republic and Slov…