Moravskoslezský kraj: Devět dnů volna by mohlo zpomalit šíření koronaviru ve školách

20.10.2021 18:47 | Tisková zpráva

Kvůli zhoršující se epidemiologické situaci doporučila Krajská hygienická stanice vyhlásit ve školách dva dny ředitelského volna.

Moravskoslezský kraj: Devět dnů volna by mohlo zpomalit šíření koronaviru ve školách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Na základě tohoto doporučení vyzvalo vedení Moravskoslezského kraje ředitele škol, které zřizuje, aby na pondělí 25. a úterý 26. října ředitelské volno vyhlásili. Stejné doporučení dostali také zřizovatelé ostatních škol v kraji. Cílem je zpomalit šíření koronaviru ve školských zařízeních.

„Díky těmto dvěma volným dnům a podzimním prázdninám se pauza ve školní docházce prodlouží na devět dnů. To je doba, která by mohla s ohledem na sedmidenní inkubační dobu viru zmírnit nárůst počtu případů onemocnění. Právě ve školách dochází v posledním období k alarmující rychlosti šíření nákazy. Proto je doporučení hygieniků na místě. Věřím, že jej ředitelé škol vyslyší,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a doplnil, že v regionu je aktuálně evidováno 36 ohnisek nákazy ve školských zařízeních, je v nich 341 pozitivně testovaných osob.

„Všichni víme, jaká negativa s sebou přineslo dlouhé přerušení prezenční výuky letos na jaře. Žáci byli izolovaní, ztráceli motivaci k učení, u některých dětí se objevovaly i psychické potíže. Devítidenní pauza ve výuce by mohla zabránit tomu, aby se tato nešťastná situace opakovala. Nyní je třeba pokusit se zastavit skokový nárůst nemocných a delší pauza ve výuce se nabízí jako vhodné řešení,“ řekl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje Stanislav Folwarczny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…