Moravskoslezský kraj: Hejtmanův pohár má nové majitele

29.11.2017 17:00

Třetí ročník soutěže pro základní školy a víceletá gymnázia Hejtmanův pohár, ve které spolu jednotlivé školy zápolí ve zdolávání sportovních dovedností, má svoje vítěze i v Moravskoslezském kraji. Ceny dnes (29. 11.) na krajském úřadu předali náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny a zástupci pořádající Asociace amatérských sportů České republiky Milan Kočí a Zuzana Válková.

Moravskoslezský kraj: Hejtmanův pohár má nové majitele
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

První místo a Hejtmanův pohár získali studenti Gymnázia Mikuláše Koperníka Bílovec, na druhé příčce skončili žáci Základní školy Žižkova Krnov, třetí pozice patří žákům - bilingvní mateřské a základní školy Galileo School.

Soutěží, které podporují zdravý životní styl a pozitivní vztah ke sportovním aktivitám, není nikdy dost. Zvlášť v dnešní době, kdy si řada lidí stěžuje, že mládež vysedává u počítačů a nechce se hýbat. V případě Hejtmanova poháru jde navíc o velmi lákavou formu, jejímž cílem není pouze krátkodobý výkon, ale celková motivace žáků k aktivnímu a zdravému životnímu stylu,“ uvedl náměstek hejtmana pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Hejtmanův pohár je soutěž, ve které spolu zápolí jednotlivé školy a jejich žáci ve zdolávání dráhy sportovních dovedností, tzv. opičí dráhy. Zapojit se mohou všechny základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií z každého kraje České republiky. Základním stavebním kamenem je soutěžní aplikace, díky které nemusí školy nikam jezdit a mohou tak zapojit všechny žáky školy v hodinách tělesné výchovy.

Soutěží se ve 14 krajích, o 14 nejlepších krajských škol a 14 pohárů hejtmana. Cílem soutěže je u dětí a mládeže podpořit zdravý životní styl a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám. Největší šanci na výhru přitom má nejaktivnější škola. Důraz je kladen na pravidelnost a oslovení co největšího počtu žáků, méně už na samotný výkon dětí.

Školy tak kromě bodů za dosažené časy získávají body hlavně za zapojení co největšího počtu žáků, za zasílání fotografií a videí ze zdolávání dráhy a za plnění „Hejtmanských výzev“, což jsou speciální úkoly, které mimo jiné soutěž propojují i s hodinami českého jazyka, výtvarné výchovy a dalšími předměty.

Třetího ročníku soutěže se zúčastnilo přes 200 škol a 50 tisíc žáků, z toho v Moravskoslezském kraji 19 škol s 5 645 žáky, což je třetí největší účast škol a absolutně největší účast žáků.

Pořadí v Moravskoslezském kraji:

1. místo: Gymnázium Mikuláše Koperníka, Bílovec

  • počet bodů: 4 036
  • počet žáků: 106
  • počet zapojených žáků: 105, téměř 100 %

2. místo: Základní škola Žižkova, Krnov

  • počet bodů: 3 955
  • počet žáků: 478
  • počet zapojených žáků: 464, 97 %

3. místo: GALILEO SCHOOL - bilingvní mateřská škola a základní škola, s.r.o.

  • počet bodů: 3 900
  • počet žáků: 86
  • počet zapojených žáků: 86, 100 %

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…