Moravskoslezský kraj: Mezi Lesními Albrechticemi a Jelenicí bude nová silnice

14.07.2021 16:34

Silnice, která na Vítkovsku spojuje obce Jelenice a Lesní Albrechtice, se dočká kompletní rekonstrukce. Úsek dlouhý 1,54 kilometru bude během prací zcela uzavřený, a to 390 dnů. Řidiči budou muset po objížďce přes Větřkovice. Stavba začne v pondělí 19. července.

Moravskoslezský kraj: Mezi Lesními Albrechticemi a Jelenicí bude nová silnice
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Oprava této silnice je dalším z projektů, které se nám podařilo financovat z evropských peněz, konkrétně z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Investice je vyčíslena na 69,4 milionu korun, přičemž z Evropy dostaneme celých 85 procent. Pěti procenty se na rekonstrukci bude podílet stát, zbytek zaplatí Moravskoslezský kraj ze svého rozpočtu. Kromě opravy samotné silnice je součástí projektu i nová silniční kanalizace, propustky, sjezdy k přilehlým domům, ale také doplnění nového osvětlení a nových zastávek pro autobusy. Po konci prací tu budou i nové chodníky a nová zeleň,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka a upřesnil, že opravovaný úsek začíná v extravilánu mezi obcemi Jelenice a Lesní Albrechtice a končí v místní části Lesní Albrechtice, a to místem napojení na silnici I/57.

Kvůli celkové rekonstrukci bude opravovaná silnice zcela neprůjezdná, objízdná trasa je navržena ve směru z Vítkova přes Větřkovice po III/4629 a dále po I/57 do Lesních Albrechtic. Zhotovitelem bude společnost SILNICE MORAVA s.r.o. Délka realizace je určena na 390 dnů, tedy na dvě stavební sezóny s přerušením stavebních prací v zimním období. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…