„Gastroturistika začíná mít v oblasti cestovního ruchu opravdu velké slovo. Lidé se zajímají o regionální pochoutky a mají chuť nakupovat a ochutnávat od místních farmářů a producentů. Naší představou je vrátit typické regionální speciality na jídelní lístky restaurací, věřím, že festival Jak šmakuje Moravskoslezsko, tomu napomůže,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro cestovní ruch a regionální rozvoj Jan Krkoška a připomněl, že festival pořádá Moravskoslezský kraj už od roku 2011.
V Karlově Studánce se v sobotu 10. srpna představí regionální restaurace, pivovary a producenti potravinových výrobků. „Návštěvníci gastrofestivalu také ochutnají netradiční pochoutky. Například levandulové víno, pampeliškovou kávu nebo třeba šnečí kaviár a další šnečí delikatesy. Určitě zaujmou i kuchařské show známých kuchařů Marka Fichtnera a Marcela Ihnačáka,“ řekl náměstek hejtmana kraje Jan Krkoška a doplnil, že součástí programu bude i science show „chemie v kuchyni“nebo kulinářské dílničky s gastro manufakturou. Své kulinářské umění si budou moci vyzkoušet i děti.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva