Moravskoslezský kraj: Radní učinili další kroky k rozdělení personální unie

27.08.2019 21:43

Krajští radní dnes učinili další kroky k rozdělení personální unie Nemocnice s poliklinikou Havířov a Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj a vytvoření nového managementu obou nemocnic. Naplňují tak usnesení krajského zastupitelstva z června tohoto roku.

Moravskoslezský kraj: Radní učinili další kroky k rozdělení personální unie
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Z funkce ředitele Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj byl proto odvolán Ing. et Ing., Bc. Jiří Matěj, MBAce. Krajská rada zároveň vyhlásila výběrové řízení na uvolněné ředitelské místo této krajské příspěvkové organizace. Do doby jmenování nového ředitele či ředitelky bude nemocnici řídit vedoucí odboru zdravotnictví Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě Ing. Pavel Rydrych.

Havířovská nemocnice má samostatné vedení už od 1. srpna 2019, kdy byl do funkce ředitele Nemocnice s poliklinikou Havířov jmenován vítěz výběrového řízení Ing. Norbert Schellong, MPH.

Nový management obou nemocnic, by měl dát těmto krajským příspěvkovým organizacím nový impuls, přinést nové nápady a vize, a přispět tak ke zlepšení jejich hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…