Moravskoslezský kraj: Stavbou kraje je Prodloužená Rudná v Ostravě

24.09.2022 12:18 | Tisková zpráva

Prestižní soutěž Stavba Moravskoslezského kraje představuje úspěchy ve stavitelství a upozorňuje na skvělé projekty i výjimečné osobnosti v oblasti stavitelství a architektury. Do letošního 16. ročníku se zapojilo celkem 46 staveb. Slavnostní oceňování se konalo ve čtvrtek 22. 9. pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Iva Vondráka a ministra průmyslu a obchodu ČR Jozefa Síkely.

Moravskoslezský kraj: Stavbou kraje je Prodloužená Rudná v Ostravě
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Prodloužená Rudná si hlavní cenu v soutěži Stavba Moravskoslezského kraje určitě zasloužila. Dokončení propojení Ostravy a Opavy usnadnilo cestování řidičům, přesunutí provozu mimo město ocenili i občané Ostravy-Poruby. Investorem stavby bylo Ředitelství silnic a dálnic, přesto ocenění GRAND PRIX považuji také za poděkování Moravskoslezskému kraji. Do dlouholetého sporu, který dokončení silnice brzdil a chvílemi vypadal beznadějně, vstoupil kraj jako mediátor. Podařilo se nám vyjednat kompromisy mezi oběma stranami a přispět k malému zázraku. Těší mě i ceny, které získaly stavby, jejichž investorem byl Moravskoslezský kraj. Porota ocenila naši revitalizaci zámeckého parku a saly terreny zámku Bruntál, Krajské Muzeum nákladních automobilů Tatra pak získalo cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje prof. Ing. Ivo Vondrák, CSc.

Soutěž Stavba Moravskoslezského kraje každoročně vyhlašují Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků, Obec architektů pobočky Ostrava a Moravskoslezský kraj. „Jsme velmi poctěni, že Svaz podnikatelů ve stavebnictví mohl být před více než 16 lety u zrodu této významné soutěže. České stavebnictví v současné době neprožívá úplně to nejlepší období. O to více jsme potěšeni značným počtem přihlášených staveb a jejich vysokou kvalitou. Věříme, že dokončené stavby významně přispějí ke zvýšení kvality života obyvatel Moravskoslezského kraje,“ zmínil technický ředitel Svazu podnikatelů ve stavebnictví Ing. Pavel Ševčík.

Hlavním cílem soutěže je prezentace i propagace kvalitních projektů, staveb a jejich tvůrců, a také seznámení laické i odborné veřejnosti se současnou úrovní stavitelství a architektury v Moravskoslezském kraji.

„Tato podpora v případě Stavby Moravskoslezského kraje představuje snahu, aby byly na regionální úrovni oceněny architektonicky zdařilé, funkční a pro veřejnost přitažlivé stavby. Prezentace nejlepších realizací a diskuze o nich je cestou ke kultivaci veřejného vkusu a vzorem pro následování,” sdělil předseda Obce architektů Ostrava Ing. arch. Martin Chválek.

K zakládajícím vyhlašovatelům soutěže patří Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT). „Je to již 16 let kdy jsme zahájili soutěž Stavba Moravskoslezského kraje. Je velmi pozitivní, že navzdory nelehké situaci, v níž se české stavebnictví nachází, dokáží naši inženýři a technici vyprojektovat a postavit každým rokem mnoho krásných a účelných staveb a pozitivně tak ovlivňovat životy lidí, kteří tyto stavby užívají,” řekl zástupce Ostravské oblasti ČKAIT Ing. Svatopluk Bijok.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…