Moravskoslezský kraj: Turisté by se po nové stezce údolím Olše mohli začít toulat do dvou let

04.08.2017 21:13

Zatraktivnit pohraniční oblast údolí řeky Olše pro turisty má společný projekt příspěvkové organizace Moravskoslezského kraje Muzea Těšínska a polské obce Hażlach.

Moravskoslezský kraj: Turisté by se po nové stezce údolím Olše mohli začít toulat do dvou let
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Jak daleko je realizace „Toulek údolím Olše“, projektu financovaného Evropskou unií v rámci přeshraniční spolupráce Česka s Polskou republikou, mapoval první náměstek hejtmana Lukáš Curylo.

Společně s krajským radním a starostou Českého Těšína Vítem Slováčkem se setkali se starostou Hażlachu, prohlédli si tuto obec a místo realizace projektu, navštívili také Archeopark v Chotěbuzi.

„Díky projektu dojde ke zvýšení atraktivity oblasti pohraničí podél údolí řeky Olše, vybuduje se chybějící infrastruktura, která se propojí společnou turistickou trasou. Zatímco v obci Hażlach tak bude adaptována historická budova na Dům přírodovědce s tematickou expozicí a úpravou okolí, opevnění Archeoparku v Chotěbuzi projde komplexní revitalizací. Vznikne tak nová přeshraniční turistická nabídka založená na kulturním a přírodním dědictví údolí řeky Olše. Mimo jiné tu budou zřízeny i půjčovny kol, vydány propagační publikace a mapa,“ uvedl první náměstek hejtmana Lukáš Curylo.

Upřesnil, že odhadované náklady polské i české části projektu se pohybují okolo 1,9 milionu eur. Podstatnou část této sumy pokryje dotace z evropských peněz. První turisté by se údolím Olše mohli po nové stezce začít toulat na konci roku 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…