Moravskoslezský kraj: Úřad funguje bez omezení, doporučuje ale elektronickou komunikaci

23.11.2021 10:06 | Tisková zpráva

Počty pozitivně testovaných lidí na covid-19 v Moravskoslezském kraji lámou rekordy. Sedmidenní incidence vysoko přesahuje tisícovku, zdravotníci a nemocnice jsou přetížené. Krajský úřad na situaci reaguje vnitřními opatřeními.

Moravskoslezský kraj: Úřad funguje bez omezení, doporučuje ale elektronickou komunikaci
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Služby pro veřejnost však neomezuje, nemění se ani úřední hodiny. Lidem ale doporučuje, aby, pokud nemusejí, na úřad z preventivních důvodů nechodili. Většinu agendy je možné vyřídit elektronicky prostřednictvím Portálu služeb. „Krajský úřad funguje normálně, nadále vykonáváme všechny činnosti v samostatné i přenesené působnosti. Neomezujeme ani úřední hodiny pro veřejnost. Protože šíření nákazy pomáhá kromě vakcinace a dodržování protiepidemických opatření zastavit omezení osobních kontaktů, doporučuji všem, aby z preventivních důvodů navštěvovali úřad co nejméně. Jsme velmi dobře připraveni na efektivní elektronickou komunikaci, prostřednictvím Portálu služeb je možné téměř vše vyřídit z domova. Pokud je nezbytné osobní jednání s úředníky, je možné se prostřednictvím tohoto portálu objednat a domluvit si schůzku tak, aby nedocházelo k větší koncentraci osob na jednom místě. Domluva je možná i telefonicky,“ uvedl ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza. Dodal, že k osobním schůzkám zaměstnanců s občany budou sloužit dvě kanceláře v přízemí krajského úřadu.

„V prostorách krajského úřadu vyžadujeme dodržování protiepidemických opatření. To znamená respirátory, rozestupy, dezinfekce rukou, zajištěn je nadále intenzivní úklid virucidními dezinfekčními prostředky,“ řekl Tomáš Kotyza.

V souladu s doporučením Vlády ČR budou také od zítřka 23. listopadu zaměstnanci krajského úřadu, kterým to druh jejich práce umožňuje, pracovat po dobu čtrnácti dnů z domova. „Na home office budou po dohodě s vedoucími pracovníky pouze ti zaměstnanci, kterým to umožní druh jejich práce. Snížení osobních kontaktů však v žádném případě neznamená snížení pracovní výkonnosti nebo odkládání práce na pozdější dobu. Připraveni a vybaveni potřebnou technikou na to jsme,“ upřesnil Tomáš Kotyza.

Krajský úřad Moravskoslezského kraje je v mnoha směrech považován za vzorovou instituci. Ať už z hlediska digitalizace veřejné správy, přístupu k životnímu prostředí, k lidem, kteří potřebují pomoc. „Chceme, aby tomu tak bylo i při zvládání této pandemie. Ukázat, že se u nás dokážeme semknout, fungovat a poskytovat služby na sto procent i ve složité situaci,“ zdůraznil ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Portál služeb Moravskoslezského kraje ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…