Moravskoslezský kraj: Vakcinaci v kraji zefektivní další očkování ve firmách

08.07.2021 9:32

V Moravskoslezském kraji se osvědčilo očkování přímo ve firmách, proto se v tomto způsobu vakcinace bude pokračovat, a to ve více společnostech.

Moravskoslezský kraj: Vakcinaci v kraji zefektivní další očkování ve firmách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Dodávky vakcín v měsíci červnu dosáhly svého maxima, červenec je ve znamení druhých dávek. Zatím stíháme bez problémů dodaný materiál vyočkovat, ale takzvané fronty zájemců, kteří na vakcínu čekají, se nám i přes spuštění poslední kategorie 12+ začínají zkracovat. Nechceme připustit, abychom měli více vakcín než zájemců o očkování, proto chceme, aby i další firmy k vakcinaci přistoupily proaktivně a nabízely ji ve spolupráci s očkovacími místy svým zaměstnancům,“ vysvětlil krajský koordinátor očkování Pavel Rydrych s tím, že firmy mají požadavky na očkování svých zaměstnanců zasílat na email koordinátora KKOC@msk.cz, do předmětu mají napsat heslo OČKOVÁNÍ FIREM.

„Firmy, které nám zašlou svůj požadavek, propojíme s konkrétními očkovacími místy. Podle počtu zájemců v jednotlivých firmách určíme, zda do firmy ve smluvený termín vyjede mobilní očkovací tým, nebo zda bude vyčleněn potřebný prostor v očkovacím místě. Tato varianta by se týkala firem, kde by byl zájem o očkování nižší a bylo by neefektivní za nimi zdravotníky s vakcínami posílat. Očkování přímo ve firmách budou zajišťovat mobilní očkovací týmy vybraných očkovacích míst,“ řekl Pavel Rydrych.

Očkování ve firmách připravuje Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí. „Očkování je nejúčinnější způsob, jak se co nejdříve vrátit k životu a zastavit šíření nákazy. Očkování přímo ve firmách výrazně zvyšuje dostupnost vakcinace. Také věříme, že možnost očkování přímo ve firmách namotivuje ty, kteří se zatím k vakcinaci neodhodlali. Jsme proto rádi, že nám pomůže firmy v regionu o možnosti očkování informovat Krajská hospodářská komora,“ uzavřela ředitelka správního odboru Krajské hygienické stanice Zuzana Babišová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…