Moravskoslezský kraj jedná s Českými drahami o železniční dopravě

18.07.2017 20:34

Náměstek hejtmana pro chytrý region a dopravu Jakub Unucka včera začal z pověření krajské rady jednat s Českými drahami o budoucnosti železniční dopravy v regionu. Na konci roku 2019 totiž vyprší desetiletá smlouva mezi Moravskoslezským krajem a Českými drahami o provozování vlaků.

Moravskoslezský kraj jedná s Českými drahami o železniční dopravě
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Stát navíc vyhlásil dotační program na nákup nových vlakových souprav. Chce-li v něm Moravskoslezský kraj uspět a získat alespoň 1, 7 miliardy korun na nákup 12 souprav, musí mít o nových podmínkách železniční dopravy na svých tratích jasno už do konce letošního roku.

„Odstartovali jsme intenzivní jednání o budoucnosti železniční dopravy v našem regionu se zástupci Českých drah, ve kterých budeme pokračovat. Do prosincového zastupitelstva bychom měli mít stanoveny jakési mantinely. Pokud se nám nepodaří se s Českými drahami dohodnout, budeme jednat s dalšími dopravci,“ sdělil Jakub Unucka, náměstek hejtmana MSK pro chytrý region a dopravu.

Moravskoslezský kraj nyní dotuje dopravu částkou 900 milionů korun, podobnou sumu vynakládá také na autobusovou dopravu. „Výši prostředků, které putují do železniční dopravy, chceme zachovat, ale zároveň chceme kvalitnější služby – ať už jde o nové vlaky či častější spoje. Prostě za stejné peníze více muziky,“ dodává náměstek Jakub Unucka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…