Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž o nejlepší inovativní nápady. Realizaci vybraných projektů podpoří až půl milionem korun

11.04.2017 14:39

Soutěž o nejlepší chytrá řešení v zavádění inteligentních technologií, které budou lidem v regionu šetřit čas i peníze a usnadňovat jim život, vypsal Moravskoslezský kraj. Své inovativní nápady může do dotačního titulu přihlásit malý podnikatel i větší firma se sídlem či provozovnou v Moravskoslezském kraji.

Moravskoslezský kraj vyhlásil soutěž o nejlepší inovativní nápady. Realizaci vybraných projektů podpoří až půl milionem korun
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Podané projekty musí tematicky zapadat do jedné z pěti kategorií: debyrokratizace, zdravotnictví, infrastruktura, doprava a úspory. Kraj vyčlenil ze svého rozpočtu na podporu projektů dotaci ve výši dvou a půl milionu korun.

„Naše koncepce chytrého regionu vychází z dlouhodobé vize zlepšit lidem v našem regionu kvalitu života s pomocí využití moderních technologií. Jedním z prvních konkrétních kroků, jak se tomuto cíli přiblížit, je právě podpora inovativních projektů,“ vysvětluje Ivo Vondrák, hejtman Moravskoslezského kraje. „Vyhlášením soutěže chceme dát prostor talentovaným lidem, kteří mají skvělé nápady, aby je mohli realizovat s finanční pomocí kraje právě v našem regionu a nemuseli hledat uplatnění jinde. Realizaci těch nejlepších vybraných projektů podpoříme částkou až půl milionu korun,“ dodává hejtman.

Do soutěže se mohou přihlásit podnikatelé i spolky se sídlem či provozovnou v Moravskoslezském kraji. Přínos produktu, služby či technologie, která bude veřejně přístupná lidem v Moravskoslezském kraji, bude hodnotit odborná komise. Minimální výše dotace na jeden projekt činí 50 tisíc korun, maximální částka je půl milionu korun. Zájemci mohou podávat žádosti od 12. května do 10. srpna letošního roku, realizace podpořených projektů musí být hotova do 31. prosince 2017.

„Už jsem avizoval, že na to, abychom byli skutečně chytrým regionem, chceme jít jinak než ostatní, kteří mají koncepce vypracované pouze na papíře. Vyhlášená soutěž je prvním důkazem, že chceme v zavádění chytrých technologií do praxe udávat tempo ostatním krajům. Vždyť v našem regionu existuje řada firem i jednotlivců, kteří mají špičkové nápady, a to nejen v českém, ale i celosvětovém měřítku. A právě ty, kteří hledají řešení, jak posunout náš kraj dál, je třeba podpořit,“ říká Jakub Unucka, náměstek hejtmana MSK pro chytrý region a dopravu. „Šanci na realizaci projektu teď má kdokoli z kraje - od velkých korporací až po mladé podnikající lidi s pájkou v ruce,“ doplňuje Jakub Unucka, náměstek hejtmana MSK pro chytrý region a dopravu.

Podrobné informace o soutěži budou dispozici na webových stránkách Moravskoslezského kraje a také na nových stránkách www.chytrejsikraj.cz.

Jednotlivé dotační tituly programu Soutěž o nejlepší chytrá řešení v Moravskoslezském kraji:

- Podpora zavádění inteligentních technologií v oblasti úspor

- Podpora zavádění inteligentních technologií v dopravě

- Podpora zavádění inteligentních technologií v infrastruktuře,

- Podpora zavádění inteligentních technologií ve zdravotnictví

- Podpora zavádění inteligentních technologií elektronizací ve veřejné správě     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…