Možnosti spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu

11.02.2014 8:18

Nové výstupy projektu ENERGYREGION, který je zaměřený na energetické úspory a podporu obnovitelných zdrojů.

Možnosti spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stožáry vysokého napětí

Na adrese http://www.mas-moravsky-kras.cz/mistni-akcni-skupina/energyregion/vystupy-projektu/ nyní nově naleznete odkaz na stažení analýzy, která se věnuje možnostem spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu. Tato studie, vycházející z osnov projektu, je členěna do tří částí:

- První z nich kromě jiného obsahuje rozbor právních aspektů spotřebitelské ochrany, a přehled možností mobility z pohledu odběratele.
- Druhá část představuje SWOT analýzu provedenou ve dvou variantách: první, obecné, charakterizující postavení spotřebitele na trhu a druhé, která analyzuje možnosti spolupráce mezi spotřebiteli a dodavateli. Na každou z nich navazuje přehled možných strategií, které můžou odběratelé (ať už ve formě fyzické osoby, či zástupců municipální sféry) do budoucna uplatňovat.
- Závěrečná část práce je věnována zejména zástupcům obcí, kdy rozebírá jednotlivé možnosti realizace hromadného nákupu elektrické energie, či zemního plynu. Součástí je přehledný metodický pokyn pro vlastní realizaci takového nákupu.

Vlastní studie je doplněna o komentář analytika trhu Ing. Jana Schindlera, který působí mimo jiné jako správce nezávislého srovnávače cen elektřiny a zemního plynu na portálu http://kalkulator.tzb-info.cz/
V brzké době na stejné adrese přibude také přehled možností optimalizace nákupů energie, zejména elektřiny a zemního plynu.

V této souvislosti si dovolujeme upozornit právě na potenciál hromadných nákupů, který některým obcím v regionu přinesl v loňském roce úspory při nákupu zmíněných komodit ve výši až několika desítek procent.
Při zájmu o bližší informace nás prosím neváhejte kontaktovat. Buď přímo osobně, na naší adrese, nebo prostřednictvím emailu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…