Museum Kampa: Jan Werich – Moje oblíbené recepty

20.11.2018 21:13

V návrhu a realizaci grafického studia Mowshe představuje Werichova vila před Vánoci dárek pro všechny milovníky umění a dobrého jídla. Ani kuchařka, ani fotokniha, zkrátka malé vizuální nahlédnutí do života Jana Wericha spojené s jeho převelikou zálibou v lahodných pokrmech.

Museum Kampa: Jan Werich – Moje oblíbené recepty
Foto: Facebook Werichovy vily
Popisek: Werichova vila

A proč před Vánoci? Právě o Vánocích se u Werichů setkávalo nejvíce přátel a neustále přicházely další a další návštěvy. Kvelb na skladování potravin praskal ve švech a v kuchyni na plotně se pořád něco dobrého vařilo. Minulý prosinec jsme pro vás otevřeli rozšířenou expozici pod názvem „Jak to bylo u Werichů!“ a letos vás necháme ochutnat ve stylu „Co se u Werichů vařilo!“.

Publikace, kterou 30. 11. v 11:30 pokřtí ve Werichově vile Roman Vaněk z Pražského kulinářského institutu, je stejně tak neobyčejná, jako její ústřední postava – Jan Werich. Najdete v ní dvacet receptů oblíbených Janových pokrmů, které pro tohoto velkého milovníka dobrého jídla připravovala rodinná přítelkyně a hospodyně paní Eva Tůmová, a to ve spojení s dvaceti unikátními fotografiemi Pavla Váchy, které vznikly převážně ve Werichově vile na Kampě v letech 1968 až 1974.

„Máme ve Werichově vile opravdu velké štěstí, že jsme díky přátelství s Evou Tůmovou a Pavlem Váchou mohli propojit práci a vzpomínky těchto dvou Werichových blízkých přátel a nakouknout pro vás doslova pod Werichovic pokličku.“ říká mluvčí Werichovy vily, Jana Ripplová.

Limitovaná edice v dárkovém balení, kterou jsme připravili pro opravdové fajnšmekry, obsahuje originální fotografii s podpisem Pavla Váchy, magnetický otvírák a mašlovačku a bude k dispozici exkluzivně pouze ve Werichově vile.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…