Muzeum MHD zahájí svou 26. sezonu. DPP vypraví i Velikonoční tramvaj

29.03.2018 13:09

Již v tento pátek 30. března 2018 se letos premiérově otevřou veřejnosti brány Muzea MHD ve Střešovicích. Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) dále pro své příznivce připravil na tento den hned několik speciálních jízd muzejními vozy. Od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se mohou také Pražané a návštěvníci hlavního města Prahy svézt na lince č. 1 tzv. Velikonoční tramvají.

Muzeum MHD zahájí svou 26. sezonu. DPP vypraví i Velikonoční tramvaj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

V akci budou historické autobusy Škoda 706 RO, Jelcz 272, Karosa ŠM 11 a Karosa B 731, jezdící v trase Vozovna Střešovice – Špejchar a zpět. Pro zájemce bude vypravena i oblíbená tramvaj KT8D5, která pojede okružní jízdu v trase Vozovna Střešovice – Hradčanská – Pražský hrad – Pohořelec – Hládkov – Vozovna Střešovice.

Jízdné pro tyto vozy je shodné, a to 40 Kč pro dospělé a 20 Kč pro děti do 15 let. Jízdenky bude možné zakoupit v pokladně muzea, do kterého bude návštěvníkům umožněn vstup v pátek 30. března zdarma. Kromě historických jízd si budou moci přítomní na pokladně muzea zakoupit i různé propagační předměty.

Do provozu se se zahájením muzejní sezóny vrací i historická linka č. 41. V pravidelné trase linky č. 41 se letos chystá větší množství traťových oprav, což by pro linku č. 41 znamenalo, že po nemalou část víkendů by jezdila po výlukové trase, a proto bylo pro letošní rok zvoleno dopravní řešení s možností jiných atraktivních pohledů na historické jádro města a Hrad, než nabízí tradiční trasa. Bližší informace o jejím provozu jsou k dispozici na webu DPP (ZDE).

„Volné dny cestujícím zpříjemní Velikonoční tramvaj. Od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí se mohou Pražané a návštěvníci hlavního města svézt také Velikonoční tramvají,“ uvedl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod.

Po vánočně vyzdobené tramvaji, která na sklonku minulého a na počátku letošního roku těšila cestující na lince č. 9, si tak mohou zájemci nyní počkat na linku č. 1, pořadí 2, která bude jezdit v trase Sídliště Petřiny – Vltavská – Palmovka – Spojovací a zpět. Tato tramvaj prostřednictvím polepů a vizuálů připomene cestujícím nejznámější velikonoční symboly, zvyky či dávný i současný význam křesťanských svátků s pohyblivým datem. Ve Velikonoční tramvaji bude platit standardní jízdné jako na ostatních běžných linkách.

Více informací je k dispozici ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s. je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 145 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2018 bylo ve vlastnictví společnosti 1 168 autobusů, 854 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede cca 178 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2018 celkem 10 932 zaměstnanců, z toho 4 230 tvoří řidiči MHD.
Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…