NKÚ navštívila generální auditorka Národního kontrolního úřadu Finska

06.02.2019 10:39

Ve dnech 28. a 29. ledna 2019 navštívila Nejvyšší kontrolní úřad generální auditorka Finska Tytti Yli-Viikari. Smyslem setkání byla diskuse ohledně plánů NKÚ pro organizaci kongresu EUROSAI 2020. Na pořadu jednání byla ale i tzv. in camera session v rámci Kontaktního výboru EU a další témata společných zájmů obou institucí.

NKÚ navštívila generální auditorka Národního kontrolního úřadu Finska
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

První den jednání zahájil prezident NKÚ Miloslav Kala představením úřadu a projektu BIEP. Následovala diskuze ohledně tématu a podoby příštího setkání Kontaktního výboru EU, jehož členem je NKÚ i kontrolní instituce Finska. Letošním tématem semináře Kontaktního výboru bude Digitální Evropa: výzvy a možnosti pro nejvyšší kontrolní úřady EU. V rámci setkání Kontaktního výboru se koná i tzv. in camera, které se účastní pouze nejvyšší představitelé kontrolních institucí zemí Evropské unie. Seminář bude tento rok moderovat Tytti Yli-Viikari a prestižní in camera schůzku prezident NKÚ Miloslav Kala.

Druhý den jednání byly na programu prezentace týkající se kongresu EUROSAI, který bude NKÚ pořádat v roce 2020 v Praze. Finská strana nabídla, že povede jeden kongresový workshop na téma emerging issues. Z následné diskuse vyplynula řada dalších námětů pro budoucí spolupráci jak na bilaterální úrovni, tak i v rámci organizace EUROSAI.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…