NKÚ s německým Spolkovým účetním dvorem prověřují správu DPH u elektronického obchodování

19.10.2017 8:04

Zástupci Nejvyššího kontrolního úřadu ČR a Spolkového účetního dvora SRN se ve dnech 16. a 17. října v Praze účastní dalšího jednání o společné kontrole. V ní se obě instituce zaměřují na správu DPH z elektronického obchodování v České republice a v Německu prostřednictvím zvláštního režimu „zjednodušeného správního místa“ Mini One Stop Shop (MOSS).

NKÚ s německým Spolkovým účetním dvorem prověřují správu DPH u elektronického obchodování
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Tento režim umožňuje v rámci EU zaregistrovanému poskytovateli služeb podávat přiznání k DPH a platit daň ze všech služeb, které tomuto režimu podléhají, na jednom místě. Pokud poskytovatel do režimu MOSS zaregistrovaný není, musí přiznat a zaplatit DPH ve všech státech, ve kterých se nacházejí příjemci jeho služby.

Kontroly, které probíhají paralelně v obou zemích, prověří postup finančních orgánů při správě DPH v režimu MOSS. Zaměří se také na to, jak se daří v této oblasti zajišťovat příjmy z DPH. Výsledky kontrol, které budou známy v první polovině roku 2018, pak kontroloři zanalyzují, porovnají a vyhodnotí ve společné zprávě.

První schůzka ke společné kontrole proběhla v květnu tohoto roku v Bonnu. V rámci aktuálního pražského jednání zástupci obou kontrolních institucí prezentují průběžná zjištění ke společným auditním otázkám a diskutují o návrzích na jejich společné vyhodnocení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…