NPÚ: Na hradech a zámcích se můžete rozloučit s letošním rokem a přivítat ten nový

28.12.2017 13:25

Ani poslední den v roce nezůstávají brány hradů a zámků ve správě NPÚ uzavřené, mnohde máte ještě poslední možnost užít si vánoční atmosféru ve slavnostně vyzdobených komnatách.

NPÚ: Na hradech a zámcích se můžete rozloučit s letošním rokem a přivítat ten nový
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Poslední den roku si můžete zpestřit třeba v Bečově nad Teplou, kde můžete obdivovat druhou nejcennější zlatnickou památku v České republice – Relikviář svatého Maura. Prohlídka této jedinečné památky je 31. prosince možná hned ve dvou časech, ve 13 a ve 14 hodin, prohlídky je ale nutné předem rezervovat. A kdo nestihne do Bečova vyrazit na silvestra, může prohlídkou relikviáře zahájit rok 2018, prvního ledna se prohlídky konají ve stejnou dobu, tedy od 13. a 14. hodin.

Na zámku v Mníšku pod Brdy myslí poslední den v roce jak na děti, tak i na dospělé. Malým návštěvníkům je určena pohádkově laděná dopolední prohlídka, dospělí pak ocení prohlídku prvního i druhého okruhu v prvorepublikovém duchu. Také na Nový rok čeká na děti v Mníšku pod Brdy pohádková prohlídka a dospělí se mohou těšit na prvorepublikové interiéry mníšeckého zámku.

Ukrátit si čekání na Nový rok je možné také na hradě Bouzov. Romantický hrad založený na přelomu 13. a 14. století v malebné krajině Litovelska a Mohelnicka vmůžete navštívit mezi devátou hodinou ranní a půl čtvrtou odpoledne, vždy ale pouze po telefonické domluvě.

Na zámku v Lysicích máte o silvestru poslední možnost nasát vánoční atmosféru, čekají vás tam totiž prohlídky vánočně vyzdobených komnat s povídáním o zámeckých vánocích. Také na zámku v Kroměříži máte letos poslední možnost shlédnout speciální komentované prohlídky historických sálů s průvodcem, které vás povedou vánočně vyzdobenými sály prvního patra zámku.

Až do 31. prosince vás také na Sychrově čekají prohlídky vánočně vyzdobených zámeckých interiérů doplněné o původní historické betlémy a vánoční stromečky s originálními ručně malovanými ozdobami. Pod vánočními stromečky budou k vidění hračky rohanských dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…