NPÚ: Okuste o Štědrém dnu kromě vánočního cukroví také bohatý program našich památek

20.12.2017 9:10

Štědrý den už je za dveřmi, a proto vám přinášíme několik tipů, jakým způsobem ho můžete prožít na památkách ve správě Národního památkového ústavu.

NPÚ: Okuste o Štědrém dnu kromě vánočního cukroví také bohatý program našich památek
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Hrady a zámky na rozmanitosti, bohatosti a svátečnosti vánočního programu rozhodně nešetřily a připravily řadu akcí, které vám o Štědrém dnu mohou ukrátit čekání na zlaté prasátko. Pokud hledáte ozvláštnění jinak tradičního prožití Vánoc, výlet na některou památku NPÚ je jistě tou správnou volbou.

Jestliže se nemůžete dočkat večerní nadílky, přijďte si pro dárky již o pár hodin dříve. Na hradě Bouzov kromě speciální vánoční prohlídky nabízí možnost nadělit si přivezené dárky přímo v prostorách hradu v rytířském sále, kde bude připravený stromeček. Obdarovávat se bude také v Telči, kde se děti pod zámeckým stromečkem mohou těšit na malé dárečky.

V tradičním duchu se ponese Štědrý den v kostele Všech svatých v Horšovském Týně. Ve 12 a 14 hodin si sem budete moci přijít pro Betlémské světlo, poté bude následovat Mše Svatá pro děti. Betlémské světlo se na Štědrý den bude rozdávat také v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech.

Jestli vás omrzelo sledování pohádek doma u televize, vydejte se za nimi na vybrané hrady a zámky. V Telči mohou rodiče s dětmi navštívit výstavu originálních kostýmů a rekvizit z filmové pohádky Pyšná princezna, pohádkovou prohlídku připravili také na zámku v Mníšku pod Brdy.

Vánoční procházku je možné si udělat také na romantický zámek ve Slatiňanech, kde bude během vánočních svátků bohatě prostřený stůl v jídelně očekávat návštěvu vzácných hostů, pod vánočním stromem najdete štědrou nadílku pro velké i malé obyvatele zámku a reprezentační salóny zazáří v působivém světle lustrů a lamp.

Vánoce ale slaví také medvědi v Českém Krumlově. Jak? Na to se můžete přijít podívat k hradnímu příkopu a zároveň si společně zazpívat koledy na zámeckém nádvoří. Medvědům mohou děti přinést malý dárek – ovoce, zeleninu, vánočku nebo med.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…