Na ArcelorMittal Tanec pro život se vytancovalo bezmála 350 tisíc korun

22.07.2014 10:10

Téměř 4 tisíce návštěvníků se zapojilo do akce ArcelorMittal Tanec pro život. Účastníci 13. ročníku ostravského hudebního festivalu Colours of Ostrava a Festivalu v ulicích vytancovali 344 093 korun a podpořili tak tři neziskové projekty z Moravskoslezského kraje. Ostravská huť částku zaokrouhlí a celkem 350 tisíc korun nyní věnuje na projekty Českého červeného kříže, Českého svazu ochránců přírody Salamandr a neziskové organizace Klauni z Balónkova.

Na ArcelorMittal Tanec pro život se vytancovalo bezmála 350 tisíc korun
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Návštěvníci tančili v našem stanu každý den po celou dobu konání Festivalu v ulicích a Colours of Ostrava. Díky novým světelným efektům panovala ve stanu autentičtější taneční atmosféra. Desítky tanečníků se také zapojily do naší hashtagové soutěže o nejlepší fotku na sociálních sítích,“ říká Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb v ArcelorMittal Ostrava.

Tanečníci se snažili co nejvěrněji napodobit choreografii profesionálních tanečnic a tanečníků. Za každý správně provedený prvek přidělil systém soutěžícím body, které se převedly na peníze. Soutěžící si pak mohli vybrat, kterému projektu vytancovanou částku přidělí. Tančilo se od úterý 15. 7. na Festivalu v ulicích až do neděle 20. 7. večer, kdy byl provoz stanu na Colours of Ostrava ukončen.

Český červený kříž Ostrava získal 124 tisíc korun na nákup moderního vybavení pro lékaře. Český svaz ochránců přírody Salamandr využije vytancovaných 126 tisíc na ochranu ohrožených druhů rostlin v povodí řek Olše, Ostravice a Mohelnice a ke Klaunům z Balónkova poputuje 100 tisíc na přípravu a realizaci speciálního divadelního představení s naučným podtextem pro děti předškolního věku.

Fotografie, která byla v rámci hashtagové soutěže #tanecprozivot na sociální síti Instagram umístěna pod nickem steph_theblonde, byla vybrána jako nejnápaditější. Její autorka obdrží od ostravské huti ArcelorMittal dvě čtyřdenní vstupenky na Colours of Ostrava 2015.

ArcelorMittal Ostrava se zapojuje do dobročinné činnosti v rámci festivalu Colours of Ostrava už od roku 2008. Od roku 2010, kdy se pravidelnou součástí festivalu stal Tanec pro život, ostravská huť podpořila 21 neziskových projektů a rozdělila mezi ně 1,85 milionu korun. V loňském roce na festivalu tančilo celkem 4 621 návštěvníků a zasloužilo se o finanční podporu neziskových projektů v hodnotě půl milionu korun.

Podpořené projekty

Nákup vybavení pro lékaře – Český červený kříž Ostrava

 V ČČK Ostrava pracuje tým třiceti dobrovolných zdravotníků. Specializuje se na humanitární a psychosociální pomoc při mimořádných událostech. Asistuje i při kulturních, společenských a sportovních akcích (např. Colours of Ostrava či Zlatá tretra). Peníze získané Tancem pro život použije ČČK na nákup lehátek, vysílaček a vybavení pro lékaře.

Projekt záchrany ohrožených druhů rostlin – Český svaz ochránců přírody Salamandr
 ČSOP Salamandr je nezisková organizace, která pečuje o přírodní a kulturní dědictví v oblasti Beskyd a okolí. Tancem návštěvníci podpoří program ochrany ohrožených druhů rostlin v povodí Olše, Ostravice a Mohelnice. ČSOP Salamandr bude moci rozšířit praktickou péči a efektivně chránit rostliny žijící poblíž štěrkonosných toků karpatské oblasti.

Vzdělávací projekt pro mateřské školky zaměřený na bezpečnost – Klauni z Balónkova
 Klauni z Balónkova jsou součástí občanského sdružení TRDLA – divadelní společnosti absolutních neherců. Ve spolupráci se sdružením KIWANIS Ostrava zrealizují pro děti předškolního věku sérii speciálních divadelních představení, které je upozorní na rizikové situace v běžném životě a naučí je jim předcházet. Projekt navazuje na kampaň „Dávej na sebe pozor“ sdružení KIWANIS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…