Na Štědrý den zavítal do liberecké zoo rekordní počet návštěvníků

28.12.2017 18:26

Zoologická zahrada Liberec zůstala stejně jako v předchozích letech otevřena pro veřejnost i na Štědrý den. Přestože byla i letos zachována zkrácená otvírací doba pokladen, do zoo zavítal rekordní počet návštěvníků. Čekání na Ježíška si přišlo zkrátit neuvěřitelných 7233 lidí.

Na Štědrý den zavítal do liberecké zoo rekordní počet návštěvníků
Foto: wikipedia
Popisek: Zoo Liberec.

Jako dárek pod stromeček jsme si pro návštěvníky opět přichystali dobrovolné vstupné. Přestože mohly rodiny s dětmi navštívit nejstarší zoo v Čechách zcela zdarma, většina z nich nám také nadělila a do zoo pokladničky přispěla více než 130.000 Kč. Návštěvníci přinášeli také dobroty pro naše zvířata. V prostorách pokladen pro ně zanechali více než 400 kg ovoce a zeleniny, ořechů a sušených plodů, za což jim mnohokrát děkujeme!

Dobrovolné vstupné je v liberecké zoo dlouholetá tradice, u které určitě zůstaneme i v následujících letech.

Zároveň bychom rádi vyzvali občany, aby se s námi připojili k myšlence "Silvestr bez petard a rachejtlí". Sami se každoročně na vlastní oči přesvědčujeme, jakou noční můrou a stresovou zátěží jsou pro zvířata v zoo, v centru ARCHA i pro volně žijící zvěř hlasité oslavy příchodu nového roku. Zábavní pyrotechnika pro mnohá zvířata znamená strach, úzkost a zděšení. Některá se mohou během silvestrovských oslav zaběhnout, zranit nebo dokonce zahynout.

Příkladem může být jedinec orla mořského, který v minulých letech v důsledku stresu z petard narazil do pletiva voliéry a vážně se poranil. Odpustit si rachejtle je maličkost, která hodně pomůže nejenom našim dravým ptákům.

Všem, kteří letos tvorbu barevných a hlasitých ohňostrojů vynechají, liberecká zoo moc děkuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…