Na expanzi do USA získal výrobce pohárů už přes milion

31.08.2018 9:56

Rozvoj distribučního centra v USA a proniknutí na středoamerické trhy plánuje firma Poháry Bauer, tradiční český výrobce sportovních a dalších trofejí. Pro tento záměr si vybral platformu finGOOD, která propojuje investory s českými firmami. Záměr vychází. Investoři již v prvním týdnu složili více než milion korun. Ambiciózní plán tedy zřejmě dostane zelenou.

Na expanzi do USA získal výrobce pohárů už přes milion
Foto: pppartners.cz
Popisek: E-shop - ilustrační foto

Firma Poháry Bauer provozuje v České a Slovenské republice celkem osm kamenných prodejen, další jsou partnerské. Zákazníky získává též prostřednictvím e-shopu. Poháry EKONOMY, STANDARD a LUXUS jsou vyrobeny pro úspěšné sportovce všech odvětví, stejně tak medaile a trofeje, které jsou symbolem vítězství a úspěchu.

„Portfolio našich zákazníků pochází prakticky ze všech zemí Evropské unie i třetích zemí jako je Norsko, Švýcarsko. Zákazníky máme také v Izraeli nebo v Saúdské Arábii,“ popisuje hlavní zaměření společnosti Poháry Bauer její jednatel Martin Sojka, a doplňuje. „Fandíme sdílené ekonomice, proto jsme se při naší snaze získat prostředky na další růst, obrátili právě na platformu finGOOD.“

Tržby firmy, která se už před osmi lety rozhodla změnit strategii a soustředila se na vlastní výrobky, dosáhly v roce 2017 více než čtyřiceti milionů korun a posledních několik let se pravidelně zvyšují. Když vyjde záměr ve Spojených státech amerických, čeká ji další raketový růst.

A na to investoři slyší, protože se složili za první týden již na téměř milion a dvě stě tisíc korun z požadované částky dva miliony. Prostředky firma Poháry Bauer požaduje na dva roky s úrokovou sazbou 8 % p. a. Tato investice je zajištěna směnkou, za niž ručí majitel a jednatel firmy.

„Trofeje od společnost Poháry Bauer jsou určeny úspěšným a úspěšná je také tato již tradiční česká firma. Jsme proto velmi rádi, že se firma Bauer Poháry rozhodla při snaze o další růst obrátit na nás. Investoři, kteří jsou na finGOOD napojeni, již poznali, že naše platforma funguje a na rozdíl od velkých investičních společností a fondů umožňuje investovat volné prostředky se zajímavým zhodnocením též drobnějším investorům,” vysvětluje Roman Vyorálek, jednatel společnosti finGOOD.

Právě na vzájemné podpoře investorů a českých firem je peer to business platforma finGOOD založena. Cílem je, aby si v duchu pravidel sdílené ekonomiky obě skupiny navzájem pomohli k dalšímu růstu.

Naposledy se v minulých týdnech téměř stovka investorů složila na více než 2,7 milionů korun pro společnost REXGLAS s.r.o., jež se zabývá profesionálními zámečnickými a montážními pracemi se specializací na výrobky z bezpečnostního skla. Celkem se za uplynulé dva roky prostřednictvím finGOOD proinvestovala částka, která se blíží dvaceti milionům korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

7:02 ÚOHS: Frutu Podivín kupuje společnost CE FMCG, ÚOHS fúzi povolil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…