Na nové cyklotrasy dá Královéhradecký kraj přes osm milionů korun

22.11.2018 22:28

Vznik nových dálkových a na ně navazujících cyklotras podpoří Královéhradecký kraj prostřednictvím svého dotačního programu částkou přes osm milionů korun. Celková hodnota plánovaných akcí je téměř 30 milionů korun.

Na nové cyklotrasy dá Královéhradecký kraj přes osm milionů korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

Stavebních úprav se dočkají novoměstské ulice Železova louka a Chlístovská, připravuje se vznik nové stezky pro pěší a cyklisty lesem Obora a na Cyklookruhu Rozkoš přibydou dva úseky. V případě stezky lesem Obora se jedná o přípravnou fázi, tedy o pořízení dokumentace pro stavební povolení, v ostatních již o samotnou realizaci.

„Do dotačního programu podali žadatelé osm žádostí o dotaci s požadavkem na více než deset milionů korun. Hodnotící komise navrhla vyhovět čtyřem žádostem v celkovém objemu přes osm milionů korun,“ říká radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Podpořit bylo možné dva účely, a to přípravu či vlastní realizaci akcí, které jsou v souladu s Nadregionální strategií Královéhradeckého kraje v oblasti cyklo, in-line a bike produktů. Po schválení zastupitelstvem uvolní kraj finanční prostředky z rozpočtu pro tento rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…