Na výjezdu v Libereckém kraji navštívil ministr Plaga nejstarší sklářskou školu

14.03.2018 18:04

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga v rámci výjezdu vlády do Libereckého kraje navštívil Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Kamenickém Šenově.

Na výjezdu v Libereckém kraji navštívil ministr Plaga nejstarší sklářskou školu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy v demisi Robert Plaga

Sklářská škola v Kamenickém Šenově je jedním z 8 center odborného vzdělávání, která mají zvýšit jeho kvalitu. Jejich cílem je zlepšit odborné dovednosti absolventů pro trh práce. „Jedná se o nejstarší sklářskou školu na světě, což je unikum, kterého si musíme vážit. Sklářství má v naší zemi dlouhou tradici a jsem rád, že Liberecký kraj toto své dědictví podporuje a rozvíjí,“ říká ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga. Právě studenti zdejší sklářské školy navrhli a vytvořili pro MŠMT plaketu Františky Plamínkové a další ceny, které ministr a resort udělují ve výjimečných situacích učitelům, vědcům a dalším osobnostem v oblasti vzdělávání.

Součástí výjezdu byla také návštěva Harrachova, kde se konala debata o rekonstrukci skokanských můstků. MŠMT podporuje snahu Svazu lyžařů ČR o vybudování podmínek pro přípravu reprezentace pro skoky na lyžích, závod sdružený a běžecké lyžování v Harrachově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…