Nadace ČEZ: Částkou 102 tisíc přispěli ochraně přírody závodníci i diváci pražských Primátorek

11.06.2018 16:10

Na 105. ročníku legendárních veslařských závodů Primátorky se opět pomáhalo pohybem, a to jak v závodní dráze, tak na břehu pomocí veslařského trenažéru. Společně vydřené body převedla Nadace ČEZ na finanční dar ve výši přes 102 tisíc korun pro spolek Sdružení pro Vltavu.

Nadace ČEZ: Částkou 102 tisíc přispěli ochraně přírody závodníci i diváci pražských Primátorek
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Mezi vltavskými břehy v Praze se od pátku 8. do neděle 10. června konal 105. ročník legendárního veslařského závodu Primátorky. Souboj osmiveslic všech výkonnostních kategorií i letos podpořila v roli hlavního partnera Skupina ČEZ. Kromě medailí se rozdávala i radost z pohybu pro dobrou věc – aktivity spolku Sdružení pro Vltavu, který se stará o rozvoj turistiky a dalších rekreačních aktivit na řece v souladu se zachováním přírodních a kulturních hodnot.

„Primátorky jsou krásné závody s dlouholetou tradicí a noblesou. Jsem proto moc ráda, že můžeme s Nadací ČEZ nejen fandit skvělým výkonům závodníků, ale rovněž motivovat každého fanouška k minutě pohybu na našem trenažéru a tím pomoci dobré věci. V případě závodů na Vltavě je pomoc spolku, který pomáhá řeku čistit a udržovat její okolí, zcela na místě,“ sdělila ředitelka nadace Michaela Ziková.

Sportovci na lodích v závodní dráze i diváci na břehu, kteří se chopili vesel charitativního trenažéru v ČEZ Energy zóně, umožnili realizaci akce Čištění Vltavy a nákup i montáž bezpečnostních pomůcek a informačních tabulí v okolí řeky v rámci projektu Čistá a bezpečná Vltava. Pouhou minutou pohybu přispěl každý potřebnými metry k celkové ujeté vzdálenosti, kterou na finanční podporu převede Nadace ČEZ.

Síla závodníků převedená nadací na finanční příspěvek stačila na částku 59 575 korun, celkem 350 fanoušků, dětí i dospělých, pomohlo na trenažéru částkou 42 968 korun. Jiří Černý, místopředseda spolku Sdružení pro Vltavu, tak převzal od Daniela Nováka z Nadace ČEZ symbolický šek s částkou 102 543 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…