Nadace ČEZ: Charitativní oranžová kola vyjela neziskovkám přes tři miliony korun

08.01.2019 18:17

Na třicítce festivalů, sportovních a společenských akcí, od zimy do podzimu, pomohlo 9 263 minutových jízd na trenažerech více jak padesátce neziskových projektů. Oranžová kola Nadace ČEZ se pro dobrou věc roztáčejí už 14 let a pomáhat s nimi můžete i v roce 2019, třeba na ČEZ Jizerské 50.

Nadace ČEZ: Charitativní oranžová kola vyjela neziskovkám přes tři miliony korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Od zimní, lyžařské sezóny až do podzimu navštěvuje Nadace ČEZ s charitativním projektem Oranžová kola různé kulturní, společenské a sportovní akce a formou minutové jízdy na speciálně upravených kolech a sportovních trenažérech zapojuje veřejnost do pomoci potřebným. Energie jednotlivců vložená do více jak 4 600 duelů letos pomohla 54 neziskovým organizacím a vynesla celkem 3 068 651 korun.

„Stovky lidí, kteří na větších i menších akcích v průběhu roku nasedali na naše charitativní kola, aby minutou pohybu, kterou Nadace ČEZ převede na finanční podporu, přispěli na dobrou věc, jsou pro nás důkazem, že aktivity Nadace ČEZ dávají lidem smysl a navíc je i baví. A spolu s podpořenými organizacemi děkuji každému, kdo se letos s chutí do charitativního šlapání zapojil“, uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Mobilní stánek a Energy zóny s charitativními koly se letos objevily na třicítce akcí. Ke stálicím na mapě Oranžových kol patří třeba letní multižánrový festival Colours of Ostrava, pražské Primátorky nebo velmi oblíbený festival Jičín, Město pohádky. Právě v Jičíně padl i letošní rekord. Oranžová kola se tam takřka nezastavila a během několika hodin se odehrálo s výraznou převahou dětí 602 charitativních, minutových jízd.

V Jičíně návštěvníci festivalu roztáčeli Oranžová kola Nadace ČEZ ve prospěch dvou neziskových organizací. Výtěžek z více jako tříhodinového šlapání na kole je každoročně vítaným zdrojem financí pro pořadatele festivalu, Nadační fond Jičín – město pohádky. Ve čtvrtek 13. září vyšlapali lidé společně pro tuto organizaci 50 292,- Kč. Příspěvek využije fond při organizaci příštího ročníku festivalu (od  11. do 15. 9 2019)  pod názvem Pohádky a pověsti  hradů a zámků Českého ráje.  Minutou jízdy mohli lidé podpořit ale i Podkrkonošskou společnost přátel dětí zdravotně postižených ze Semil. Výtěžek ve výši 51 435,- Kč z Oranžových kol pomůže spolufinancovat Mikulášský víkend pro své klienty a festival Patříme k sobě v roce 2019. Celou zprávu naleznete na webových stránkách https://www.cez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/6587.html

Novinkou sezóny 2018 pro zimní sportovní akce byl běžkařský trenažér s virtuální realitou, simulující styl jízdy soupaž na běžkách. Vyzkoušet si ho a zároveň podpořit pohybem dobrou věc mohli návštěvníci ČEZ Jizerské 50 v Bedřichově, Orlického maratonu v Deštném nebo na ĆEZ City Cross sprintu v Ostravě. A na legendárních závodech v Bedřichově ho najdete v Energy zóně i v příštím roce, konkrétně o druhém únorovém víkendu.

Během Orlického maratonu v Deštném tak každý, kdo si trasu s virtuální realitou sám projel, přispěl na sportování dětí z Mateřské a Základní školy v Deštném v Orlických horách. Celý článek naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…