Nadace ČEZ: Děti z mateřinky v Radvanicích mají o zábavu postaráno

18.09.2019 20:56

Velký důvod k radosti mají děti z Mateřské školy Radvanice na Trutnovsku. V úterý 17. září zde bylo slavnostně otevřeno dětské hřiště s herními prvky. Na jeho realizaci přispěla Nadace ČEZ částkou 200 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Děti z mateřinky v Radvanicích mají o zábavu postaráno
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Zahrada mateřské školy se díky příspěvku Nadace ČEZ stala pro děti ještě více atraktivním místem pro hry a odpočinek. Vyrostlo zde nové Oranžové hřiště, se spoustou herních prvků. Prckové si na zbrusu novém dětském hřišti přijdou na své – houpačky, skluzavka, lana nebo prolézačky či třeba zastřešené místo na hraní nebo svačinku, to všechno je zárukou parádně stráveného času. Děti z mateřinky si na slavnostní otevření připravily vystoupení pro rodiče a návštěvníky.

„Hřiště budou využívat děti navštěvující MŠ Radvanice. Kvalitnější vybavení zahrady novými herními prvky umožní dětem trávit více času venku, na zahradě. Děti budou moci lépe rozvíjet své pohybové a psychomotorické schopnosti, koordinaci, obratnost, pozitivní vztah k pohybu a přírodě,“ říká ředitel ZŠ a MŠ Radvanice Robert Heger.

„Rodina Oranžových hřišť je velmi pestrá. Vyrůstají u základních či středních škol, ale třeba i na návsích, uprostřed panelových sídlišť nebo právě u mateřinek jako to Radvanicích. Hřiště tohoto typu jsou odpovědí na nedostatek přirozeného pohybu dnešních dětí, a navíc přispívají k rozvoji motorických dovedností,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Grantový program Oranžové hřiště pomáhá financovat výstavbu a rekonstrukci dětských a sportovních hřišť od roku 2003. Vedle tradičních vznikají i nové typy hřišť, například sportoviště s fitness prvky pro seniory nebo workoutová hřiště. Celkem podpořila Nadace ČEZ vznik již přes 500 Oranžových hřišť v celé České republice.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice. Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…